Aileler arasında oluşan büyük anlaşmazlıkların sebepleri arasına şimdide ekonomik kriz girdi. Geçinmekte zorlanan eşlerin yaşadıkları kavgaların en büyük sebepleri olarak maddi sıkıntılar gösteriliyor. Bir çok nedenden dolayı aile içi geçimsizlik ve şiddet olayları yaşanırken, eşler arasında sorunun en fazla maddi sebeplerden çıktığı görülüyor.

Aile reisi erkeklerin geçim derdi nedeniyle bunalması evdeki yaşantılarını etkilerken, şiddette bu geçimsizliğe eklenince aile yaşantısı başka boyutlara varıyor. Son yıllarda ülke genelinde olduğu gibi Düzce'de de şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmalar artarken, toplum içinde gözlenen aile içi geçimsizliklerin sebeplerinin başında ekonomik zorluklar gelmeye başladı. Özellikle tek kişinin çalıştığı ailelerde, geçim sıkıntısının daha çok olduğu gözlenirken, aile içinde yaşanan şiddet nedeniyle yapılan şikayetlerin çoğunda, geçim sıkıntısından bunalan eşler yer alıyor.

Ekonomik krizin etkilerinin artmasının beklendiği bu aylarda aile içi şiddet olaylarının da artmasından endişe ediliyor.

Diğer taraftan aile içi şiddet olayları nedeniyle de özellikle akşam saatlerinde Düzce genelinde hareketli dakikalar yaşanıyor. Aile içi şiddetin ana etkeni ekonomik kriz olarak gösterilirken, krize bağlı olarak bunalım, stres, işsizlik ve psikolojik sorunlar da aile içi şiddette diğer etkenler olarak gösteriliyor.