Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nde bir hastanın yanlış müdahale sonucu hayatını kaybettiği ileri sürüldü.
Yakınlarının iddiasına göre; Nursel Karakoç isimli hasta geçtiğimiz pazartesi günü diz ağrısı şikayeti ile Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Ortopedi Polikliniği'ne başvurdu. Burada vurulan iğneden bir süre sonra ayağı şişen hasta, tekrar hastaneye başvurdu. Enfeksiyon kaptığı belirlenen hasta hemen operasyona alındı. Ancak cerrahi işlem sonrası alındığı  serviste fenalaşan 46 yaşındaki Nursel Karakoç, 11 Aralık Çarşamba akşamı yoğun bakımda yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 





"Muhtemelen yaptıkları bir hata var ama bize açıklama yapılmıyor"

Nursel Karakoç’un oğlu Enes Burak Karakoç, annesinin bu durum gelmesinde doktor hatası olduğunu savundu. Henüz annesi yoğun bakımda iken haber ekibimize konuşan Enes Burak Karakoç ve aile yakınları şu ifadeleri kullandı:
Enes Burak Karakoç, "Annemin eklem ağrısı şikayetleri için devlet hastanesine geldik. Enjekte edilmek için iğne istendi bizden. Biz iğneyi alıp geldik, iğneler yapıldı bir gün sonra ayağı şişmeye başladı. Geldiğimizde "enfeksiyon kapmış" dediler. Hastaneye dün geldik apar topar ameliyata alındık. Tüm tetkikler yapıldıktan sonra ameliyata aldılar. "Ameliyat başarılı geçti" dedi doktor. Daha sonra "Nöbet geçiriyor hastanız" dediler. Muhtemelen yaptıkları bir hata var ama bize açıklama yapılmıyor."




"Buraya yürüyerek geldi"

Hastanın gelini Tuğba Karakoç ise şunları kaydetti: "Bize "sizin hastanızın psikiyatrik sıkıntısı var mı", "epilepsi hastalığı var mı" gibi sorular sorduklarında biz de hastamızın herhangi bir sıkıntısı olmadığını sadece guatır rahatsızlığı olduğunu söyledik. Hastamızı ameliyat sonrası servise çıkardılar. Hastamız servise gelirken gördük kriz geçiriyordu. Biz annemizi o şekilde görünce bağırıp çağırmaya başladık. Doktorlar içeri girdi bizi dışarı çıkardılar. İçeride doktorlar anneme kalp mesajı yaptı. Daha sonra yoğun bakıma alındı. Bir sürü doktor geldi "Hiçbir sıkıntısı yok ama ne olduğunu bilemiyoruz" dediler. Hastamız yoğun bakımda ne olduğu ve ne olacağı belli değil. "Her şeye hazırlıklı olun" bize diye söylediler. Biz bunun neden olduğunu öğrenebilmek için otopsi istiyoruz. Buraya yürüyerek geldi durum bu şekilde.




"Hakkımızı sonuna kadar arayacağız"

Aile yakını Bayram Tok, "Nursel teyzemin dizindeki rahatsızlık için hastaneye getirildi. Dizinde kireçlenme ve sıvı eksikliği olduğu söylenildi. Doktorlar bize "5 dakikalık bir operasyon sonucu sıvı takviyesini yapacağız" dedi. "Basit bir operasyon" denildi. Hastamız taburcu ediliyor, sonrasında ayağı davul gibi şişiyor. Tekrar hastaneye geliniyor. Yapılan sıvı takviyesinden sonra enfeksiyon olduğu söylenildi. Bize "Bunu açık ameliyatla temizleyeceğiz, herhangi bir problem kalmayacak" dendi. Ameliyathanede nasıl bir ihmal oluştuysa hastamızın beynine oksijen gitmiyo, ödem oluşuyor. Vücudun her tarafında şuanda ödemler var. Yoğun bakımda yatan hastamızın bir çok organı iflas etti. Solunumu yok hastamızda entübe edildi. Son olarak aileye fişini çekip çekmeme kararı kaldı. Arkadaşlarımızın ve Nursel teyzemin hakkını aramak istiyoruz. Ortada büyük bir ihmal olduğunu iddia ediyoruz. Buraya yürüyerek gelen kadın ex oldu. Devlet büyüklerimizden bu konuda bize yardımcı olsun. Epikriz sonuçları başka bir doktora gönderildiğinde "hastanız ex olacak muhtemelen" dedi. "Hastanız için otopsi isteyin" dedi bize. Biz doktorlarla konuştuk "Milyonda bir bile diyemem bu hasta için" dediler. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız." dedi.




"Düzce hastanelerine kim el atacaksa atsın artık"

Hakan Demircan, "Hastanın yeğeniyim, Kocaeli'de yaşıyorum. Olayı duyduğum gibi geldim. Küçük bir diz operasyonu diye geldi hastamız durum buralara geldi. Dizinden yapılan ilaç problem yaratıyor. Tekrar hastaneye geliniyor doktor küçük bir diz operasyonu geçirip herhangi bir sıkıntı olmayacağı söyleniyor. Ameliyattan sonra doktor yanımıza gelip "Hastanın tansiyonu, epilepsi rahatsızlığı gibi problemleri var mı?" diyor. Bu tetkikler yapılmadan hasta zaten ameliyata alınmaz. Doktor gelmiş bize soruyor böyle bir şey mi var? Sen bizim canımızı, halamızı nasıl böyle duruma sokabiliyorsun ki.  Düzce hastanelerine kim el atacaksa atsın artık. Ufak tefek sorunlardan dolayı burada insanlar ölmesin artık." şeklinde konuştu.



"Bunun yapılan ortopedik cerrahi işlemi ile alakası olmadığını düşünüyoruz"

Öncü Haber'e özel değerlendirmelerde bulunan Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hamid Özmen, hastanın rahatsızlanmasının altında yapılan ortopedik cerrahi işlemin olmadığını düşündüklerini aktardı.
 
Özmen, "Hasta dizindeki bir enfeksiyon nedeniyle hastaneye gelmiş. Bizim ortopedi  doktoru dizine 10 dakikalık bir işlem yapıyor. Bu zor bir işlem değil basit bir işlem. Ama ameliyattan sonra hasta sebebi tam bilinmeyen bir şekilde epileptik nöbet geçiriyor. Sebebi konusunda tam bir bilgimiz yok. Yani en azından ben bilmiyorum sebebini. Bunun yapılan ortopedik cerrahi işlemi ile alakası olmadığını düşünüyoruz. Biz dün hastanın beyninde tümör var diye düşünmüştük. Daha önceden tanı konulmamış bir beyin tümörü gibi bir şey düşünmüştük. Ama şuan beyin tümörü olduğunu düşünmüyoruz. Büyük ihtimalle önceden hastanın beyninde yapısal bir tromboz, o ana kadar semton vermemiş bir tromboz olabilir." diye konuştu.
 
"Burada bir doktor hatası kesinlikle yok"
 Hastanın iki ay önce Düzce'deki özel hastaneye gittiğini yakınlarından öğrendiklerini belirten Başhekim Özmen, "Orada "Beyninde bir sıvı toplanması var" demişler sonra tekrar "Yok" demişler, bunu yakınları bize söyledi. Ama yakınları bunu bize ameliyattan önce söylemediler. Ne doktora ne de anestezi doktoruna böyle bir şey olduğunu söylememiş hasta. Hastanın ameliyattan önce beyninde kafatasında bir sıkıntı vardı ama semton vermeyen büyük ihtimalle ona bağlı diye düşünüyoruz. Bu hastanın ameliyattan önce bize söylemediği  beynin bir hadise olmuş büyük ihtimalle ki beyninde böyle bir ödem var hastanın. Hastaya yapılan işlem 10 dakikalık dizde oluşan ödem temizlenerek diz bölgesi yıkandı. Ameliyattan çıktıktan sonra hasta kasılmalara başlamış ve epileptik nöbet geçirmiş. Ölüm hadisesinin yapılan işlemle hiçbir alakası yok. Beyninde ameliyattan önce oluşan bir takım trombozlardan dolayı böyle bir şey oldu.
Burada bir doktor hatası kesinlikle yok. Dizdeki bir ameliyata kalbe giden iğne nerden yapılacak. Böyle bir şey yok. Ben hasta yakınlarıyla da konuştum, anlattım durumu. Doktor hatasından oluşan bir durum olsaydı ben size söylerdim. Ama bunda kesinlikle öyle bir şey yok. Zaten yapan doktor arkadaş ile görüştüm o da çok kötü durumda. "Benim yaptığım ameliyatla nasıl böyle bir şey olabilir" diyor."
 
"Keşke otopsi yapılsa da hastanın beynindeki sıkıntı görünse"
Özmen son olarak "Yakınları "Biz otopsi istiyoruz" demişlerdi buna biz karar veremiyoruz buna savcı karar verecek. Keşke otopsi yapılsa da hastanın beynindeki sıkıntı görünse bizde töhmet altından kurtulmuş oluruz." dedi.
 
Hastanede yaşanan ölümle ilgili inceleme başlatılırken, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılacağı öğrenildi.