Aile Sosyal Destek Programı'nı (ASDEP), Kırıkkale ve Karabük'te yapılan pilot çalışmalrdan olumlu sonuçlar alındıktan sonra tüm şehirlerde uygulanmaya konacak bu programla, her türlü sosyal soruna müdahale edilmesi amaçlanıyor.

Programın ilk adımı olarak tüm illerde Sosyal Hizmet Merkezleri açılacak, Aile Danışma Merkezleri, Toplum Merkezleri, Gündüzlü Çocuk ve Gençlik Merkezleri ile Yaşlı Hizmet Merkezlerini aynı çatı altında birleştiren Sosyal Hizmet Merkezleri'nin illerde kurulmasının ardından, nüfus büyüklüklerine göre de ilçelerde de merkezler kurulacak.

SORUNLARA HIZLI ÇÖZÜM

Vatandaşların müracatlarına gerek kalmadan, açılacak olan merkzeler aracılığıyla ailelerin sorunları çözülmeye çalışılacak. Bu sistemle uzmanlar, aile içindeki sorunları inceleyecek ve aile adına kurumlara başvurularda bulunacak. Bu sayede hem hızlı bir çözüm elde edilmiş olacak, hem de tespit edilemeyen ve gün ışığına çıkmayan birçok sosyal sorun sahibi aile, temelli çözüme kavuşturulacak.

ÖĞRETMENLERDE GÖREVLENDİRİLECEK

ASDEP kapsamında öğretmenlerde aktif olarak görevlendirilecek. Öğretmenler çevrelerinde eğitim imkânından yoksun çocukları belirleyecekler. Ailelerin sosyal hizmet alarak çocuklarını okula göndermelerini sağlamak amacıyla öğretmenler bu merkezleri kullanacaklar.

Haber: G. KARDUZ