"İşte Benim Ailem' adlı eğitim seminerinde, uzman akademisyenler kanalıyla, aralarında Düzce'nin de bulunduğu illerden gelen ailelere uyuşturucu ile ilgili eğitim verildi.
Okul önlerinde satılmaya başlanan uyuşturucu ve bağımlılık yaratan maddelerle mücadelenin tek başına kolluk kuvvetlerle yapılamayacağını dile getiren Çevre ve Tüketici Hakları Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, aile bağlarının güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti.
ÇETKODER Genel Merkezi, toplumsal kalkınma, bilinçlenme, uzlaşma, barış ve mutabakat adına yaptığı gönüllü ve ücretsiz hizmetlere "İşte Benim Ailem' adlı eğitim semineri ile devam etti. Uzman akademisyenler kanalıyla, Düzce ve Bolu ile birlikte diğer illerden gelen ailelere ücretsiz olarak sunulan Eğitim seminerine katılım yapan 70 aileye törenle sertifikaları verildi.
Günümüzde teknoloji ve ona paralel yaşam tarzı çok değişti. Artık çocuklarımızı sadece okula göndermek ile iş bitmiyor. Ona cep telefonu alma ve yaşamını kolaylaştırmak için sunduğumuz nimetler işi çözmüyor. Onları takip etmek, onların yaşamının her alanında bulunmak gerekiyor dedi, Bu çağda çocuklar için en önemli tehdit unsurunun uyuşturucu ve madde bağımlılığı olduğuna değinen Göktaş, bu sorunla mücadelede işi sadece kolluk kuvvetlerine bırakmamak gerektiğini vurguladı. Bu sorunla mücadelede ortak çalışma ve ortak hareket etmenin önemine işaret eden Göktaş, "Bu uğurda okul idareleri ve yetkililerde bize yardımcı olmalı, el ele olmalıyız. Okul önlerinde işi gücü olmayanların engellenmesini sağlamalıyız. Öğretmenleri ile sık sık görüşmeliyiz. Çocuklar derse iki saat girip üçüncü saat kaybolmamalılar. Bunun için idare ve aileler el ele vermeli sürekli takip etmeliyiz. Sınıf yoklaması her derste yapılmalı. O derste olmayanı öğretmen hemen idareye bildirmeli, idare ise aileye bildirmeli. Bu mutlaka yapılmalı. Çünkü uyuşturucu ve madde bağımlılığı ilkokullara kadar düştü" diye konuştu.