AK Parti'nin kuruluşunun 15'inci yılında Genel Merkez'de sade bir etkinlik düzenlendi. 3 Kasım 2002'de tek başına iktidar olan ve o günden bu yana Türkiye'yi yöneten AK Parti'nin 15. kuruluş yıldönümü etkinliği kapsamında AK Parti Genel Merkezi geniş katılımlı sade bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı koyduğu sırada şehit düşenlerin anısına, kutlama yapılmazken, bu doğrultuda Türkiye genelinde bir kutlama değil sadece Genel Merkez'de bir program hazırlandı.

SERGİSİNİN AÇILIŞINI YAPTI
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin 15. kuruluş yıldönümünü etkinlikleri kapsamında, AK Parti Genel Merkezi'nde, "AK Parti'nin 15 Yıllık Demokrasi Yolculuğu" adlı fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi. 

Serginin hazırlanmasında emeği geçen tanıtım ve medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve ekibine teşekkürlerini ileten Yıldırım, "Hayırlı uğurlu olsun." diyerek kurdeleyi kesti. Ardından Yıldırım ve beraberindekiler AK Parti'nin 15 yıllık siyasi hayatını anlatan fotoğraf sergisini gezdi. Sergide, "Gezi Parkı" olayları, 17-25 Aralık süreci ile Fetullahçı Terör Örgütü  (FETÖ)'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde yaşananlara ilişkin fotoğraflar da yer aldı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım, PTT Genel Müdürlüğünce bastırılan "AK Parti'nin Kuruluşunun 15. Yılı" konulu anma pulunu imzaladı.

"HER SEÇİMDE BAŞARISINA BAŞARI KATTI"

AK Parti'nin 15. yılına özel olarak hazırlanan anı defterini de imzalayan Yıldırım, deftere şunları yazdı: "Bugün 14 Ağustos 2016, milletin partisi AK Parti 15 yaşında. 15 yıl önce Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde kutlu yolculuğa çıkan AK Parti, bugün birçok başarılı hizmeti yapmış olmanın haklı gururunu yaşıyor. 15 yıla 11 seçim sığdıran ve her seçimde başarısına başarı katan partimiz, üstüne üstlük 15 Temmuz darbe girişimini de başarıyla bastırarak adını demokrasi tarihine altın harflerle yazdırmıştır. Tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Nice ak yıllara birlikte..."


Haber; C. ÜSTÜNER