Sağlık Bakanlığı’nın önerisi, Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiye kararı doğrultusunda, İçişleri Bakanlığınca yayımlanan genelge ile bugünden itibaren sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinlikler 1 Aralık'a kadar ertelendi. Bu karar hafta sonu yapılacak baro seçimlerini ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) Genel Kurulu’nu da etkiledi.

Çoklu baro düzenlemesini getiren 7249 sayılı Kanun uyarınca bu ayın ilk haftası gerçekleştirilmesi gereken baro başkanlığı, yönetim, disiplin ve denetleme kurulu üyelikleri ile TBB delege seçimleri yapılamayacak.

Baro başkanlığı koltuğuna 3 aday var

Karar doğrultusunda 3-4 Ekim’de Düzce Barosu Konferans Salonu’nda yapılması planlanan Düzce Baro Başkanlığı Seçimleri de ertelendi. Mevcut Başkan Av. Azade Ay ile birlikte Av. İbrahim Kırıkçı ve Av. Taner Çakır’ın arasında geçmesi beklenen seçimleri ileri bir tarihte yapılacağı öğrenildi.

AK Parti kongresi yapılacak

Öte yandan 200-250 civarında avukatın sandığa oy atacağı Düzce Barosu seçimleri ertelenirken, bu hafta sonu yoğun katılımla gerçekleştirilmesi beklenen AK Parti Düzce Merkezi İlçe Kongresi’nin planlandığı gibi 4 Ekim Pazar günü yapılacağı öğrenildi. 450-500 civarında delegenin oy kullanacağı AK Parti Merkez İlçe Kongresi 4 Ekim Pazar günü 18 Temmuz Kapalı Spor Salonu’nda saat 11:00’da başlayacak. Öncü Haber’e açıklamalarda bulunan AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, kongrenin ertelenmeyeceğini vurguladı.

Öte yandan daha az katılımla yapılacak baro seçimleri ötelenirken, her kongresi oldukça kalabalık olan AK Parti kongresinin ertelenmemesi kafaları karıştırdı.

ÖNCÜ HABER MERKEZİ / ANADOLU AJANSI