Düzce'de Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda Toplum Yararına Program kapsamında 9 ay süreli çalıştırılmak üzere yapılan işçi alımlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Akçakoca İl Başkanı Esvet Sarıoğlu, Düzce bölgesi için 550 kişilik kontenjan ayrıldığını, çok daha fazla başvuru olduğu için kura çekimine gidildiğini bildirdi.

31 yardımcı, 2 güvenlik personeli
Personel alımında ve ücretli öğretmen ataması konularında ilçe teşkilatı olarak hiç bir müdahalelerinin olmadığının altını çizen Başkan Sarıoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:"Bildiğiniz üzere Milli Eğitim Bakanlığı Düzce bölgesine 550 tane İŞKUR üzerinden toplum yararına program çerçevesinde personel sayısı verdi. Bunun üzerine aşırı biçimde bir başvuru oldu. Biz de bunu hakkaniyetli olsun diye kura noktasında değerlendirdik. Tabii bunun belli kriterleri var. Kura sonunda Akçakoca’ya 31 yardımcı personel, 2 de güvenlik personeli temin ettik ve okullara dağıtımı yaptık. Tabii gönül isterdiki 33 değil de 60-70 kişi olsun. Ama ne yazık ki devletin Düzce bölgesine verdiği rakam bu sayıda kaldı."

"AK Parti İlçe Başkanlığı olarak herhangi bir dahlimiz yok"
Ücretli öğretmen görevlendirmelerine parti olarak hiçbir şekilde müdahale etmediklerini vurgulayan Sarıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Milli Eğitim’de ücretli öğretmenlik konusu var. Ücretli öğretmenlik konusunda bizim AK Parti İlçe Başkanlığı olarak herhangi bir dahlimiz yok. Onlar tamamen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün uhdesinde. Onlar kendileri bunun planlamasını yapıyorlar. Ama eminizki Milli Eğitim Müdürlüğümüz en iyi şekilde dağıtımı yapmıştır. Bu konularda kamuoyunda bazı dedikodular olduğu için bu açıklamayı yapma ihtiyacı hissettim. Bu faaliyetler bizim uhdemizde değil."