AK Parti Düzce Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı'nın 81 il teşkilatında eş zamanlı olarak düzenlediği, ortak basın açıklamasını Konuralp Prusias Ad Hypium Antik Kenti'nde gerçekleştirdi.

Basın açıklamasına AK Parti Düzce Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Ahmet Emin Şen, Tanıtım ve Medya Başkanı Mine Met, İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Günal, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Faruk Taş, İbrahim Kızılcaoğlu, İl Gençlik Kolları Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı (vekaleten) İsa Polat ve Gençlik Kolları Üyeleri katıldı.

Basın açıklamasını gerçekleştiren AK Parti Düzce Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Ahmet Emin Şen, AK Parti olarak iktidara geldikleri ilk günden bu yana çevreye bütüncül bir bakış açısıyla yaklaştıklarını vurgulayarak şehirlerin uzun yıllar süregelen pek çok çevresel sorununa acil çözümler üretirken, bir yandan da orta ve uzun vadeli hedefleri hayata geçirmenin gayreti içerisinde oldukları açıklamasında bulundu.

Başkan Ahmet Emin Şen açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü: “Dünya Çevre Günü, 1972 yılından bu yana, her yıl 5 Haziran tarihinde, çevrenin korunması konusunda dünya çapında farkındalık oluşturulması amacıyla kutlanmaktadır. Bu yıl ise, 1-7 Haziran haftası Sayın Cumhurbaşkanı’mızın imzasıyla “Türkiye Çevre Haftası” olarak ilan edilmiştir. Bu sayede yalnız bir gün değil bir hafta boyunca tüm Türkiye’de çeşitli etkinliklerle çevrenin önemini anlatarak, bu alanda yapılan çalışmaları paylaşarak hedeflerimizi ortaya koyuyoruz.

Bu karar dolayısıyla Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. AK Parti olarak iktidara geldiğimiz ilk günden bu yana çevreye bütüncül bir bakış açısıyla yaklaştık. Şehirlerimizin uzun yıllar süregelen pek çok çevresel sorununa acil çözümler üretirken, bir yandan da orta ve uzun vadeli hedeflerimizi hayata geçirmenin gayreti içerisinde olduk.”