Ak Parti Düzce Teşkilatı'nın en sorunlu bölgelerinden biri sayılan Kaynaşlı'da, İlçe Başkanı Birol Şahin, ve Belediye Başkanı Eftal Altundal arasındaki gerginlik yeni bir düzeye taşındı. Ak Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Birol Şahin, Belediye Başkanı Efdal Altundal'ı bir daha aday göstermeyi düşünmediklerini söyledi.

Şahin açıklamasında, Başkan Eftal Altundal'ın iktidar partisinin belediye başkanı olmasına rağmen bunu değerlendiremediğini belirtirken, kendisinin başkanın şahsına yönelik bir sorunu olmadığını söyledi. Şahin Kaynaşlı'da yapılan hizmetlerin de olduğunu ancak bunların büyük bölümünün merkezi idare tarafından gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Yaptığı açıklamalarla yapılacak olan yerel seçimlerde başka bir adayın gösterileceği sinyallerini veren Şahin, Kaynaşlı halkının yüzde 70-80 oranında Başkan Altundal'dan memnun olmadığını, bu nedenle Kaynaşlı'ya başarılı çalışmalar yapacak yeni bir adayın gelmesi gerektiğini de ifade etti. Şahin, Altundal'ı aday göstermeyi düşünmediklerini de belirtti.

Şahin, bu şartlarda Altundal'ın tekrar seçilme ihtimalinin zor olduğunu belirten Başkan Şahin, Genel Merkezin Başkan Altundal'ın aday göstermesi gibi bir olayın gerçekleşeceğini sanmadığını, ancak böyle bir şey olursa, gerek parti, gerek halk açısından çok zor bur sürecin ortaya çıkacağını da dile getirdi.

Fındık konusuna değinen Şahin, bu zamana kadar fındık fiyatının açıklanmamasını bir türlü anlamadığını söyleyerek Ak Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış'ın yaptığı bu yıl fındık fiyatının geçen yıldan az olacağı açıklamasına katılmadığını, fındığın en az 5 YTL olması gerektiğini de ifade etti.