Akçakoca Devlet Hastanesi’nin Acil Servis Bölümü büyütülüyor. Yaklaşık 200 metre büyütülecek olan alanda aynı anda çok sayıda hekim ve yardımcı sağlık personeli hizmet verecek.

"Hastaların bekleme süreleri daha aşağılara çekilecek"
Acil servisin genişletilecek olmasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Akçakoca Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Muzaffer Haldun Çolak şunları söyledi:
"Hastanemizde halkımıza daha iyi hizmet verebilmek adına bizim acilimizin mevcut yapısını daha genişletme ihtiyacı doğdu. Böylelikle hem hastalarımızın bekleme sürelerini daha aşağılara çekebileceğiz, hem de kendi çalışan personellerimizi rahatlatabileceğiz. İl müdürlüğümüz ile koordineli bir şekilde hastanenin ön cephesine doğru 'Arena Stili' dediğimiz, hastaların daha hızlı bir şekilde muayene edilip daha hızlı sonuçlara varıldığı bir alan genişletilmesi yapılması planlanıyor. İnşallah onu da en kısa sürede sonuçlandıracağız."

"Yeni hastanenin yapılma süreci en az 3 yıl olacak"
Acil servis alanının büyütülmesi konusunda Akçakoca İlçe Sağlık Müdürü Dr. Numan Çabuk ise şu açıklamayı yaptı:
"Yeni hastanenin yapılma süreci başladı. Tabii bu uzun bir süreç olacak. Yeni hastanenin yapılma süreci en az 3 yıl olacak. O süreç içerisinde burası bir tedavi merkezi olarak hizmet verecek. Acil servisimizin genişletmesi için ihale yakın zamanda yapılacak. En az 3-5 yıl burada acil hastalarımıza hizmet vereceğiz."

"Yaklaşık 200 metrekare civarında bir büyütme yapacağız"
Akçakoca Devlet Hastanesi Acil Servisi'nin dar bir alan olması nedeniyle tek tek hasta alımı yapıldığını anımsatan İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz da şu açıklamayı yaptı:
"Onun için binanın öne doğru büyütülmesi için bir ihale yaptık. Yaklaşık 200 metrekare civarında bir büyütme yapacağız. Diğer hastanelerimizde olduğu gibi Arena tipi 5 -6 hastanın aynı anda hizmet göreceği, ortada hemşire masasının olduğu güzel bir çalışma alanı oluşturacağız. Böylece dışarıda bekleme süresi azalmış olacak. Bir hasta muayene edilirken diğerine de başka bir doktor bakıyor olacak. Böylece bir sirkülasyon sağlamış olacağız."