Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, 2004 yılında arama çalışmaları başlatılarak ve ilk sondajı yine o yıl vurulan doğalgazın 20 Mayıs 2007'de ulusal boru hattına verilmesinin ardından, kendi sınırları içerisinde üretilen doğalgaz enerjisinden Akçakoca'nın da yararlanması için kazı çalışmaları törenle başlatıldı.

Törene Akçakoca Kaymakamı Savaş Tuncer, Belediye Başkanı Nazmi Çiloğlu, İhaleyi Alan AKSA şirketi ve DERGAZ yetkilileri ile Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende kısa bir konuşma yapan Kaymakam Tuncer, başta başkan Çiloğlu ile emeği geçen herkese teşekkür ederek, hayırlı olmasını temenni etti ve ''Akçakoca'nın uzun yıllardır rüyası olan bir özlemi gerçekleşmiş oldu'' dedi.

Akçakoca Belediye Başkanı Çiloğlu ise, Yüksek Planlama Kurulu kararı ile Akçakoca'ya doğalgaz verilmesi sorunlarının çözüldüğünü ve AKSA şirketi ile onun ortağı DERGAZ tarafından, Akçakoca Doğalgaz Şebekesi'nin çalışmaları yürüteceğini söyledi. Önceliğin Kamu binalarına verileceğini kaydeden Çilğolu, '' Belediye binası, .Kaymakamlık, diğer kamu binaları, okullar öncelikle bu hattan yararlanacak ve tabi ki turizm işletmeleri de” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların Ardından ilçe müftüsünün duası ile kurban kesildi. Kesilen kurbanın kanı kazı çalışmaları için açılan toprağa akıtıldı. Daha Sonra Kaymakam Tuncer ve Başkan Çiloğlu, Doğalgaz borularında ilk kaynağı yaptılar.