Düzce Üniversitesi'nin fakülte açma konusunda bir gelişme daha yaşandı. Üniversitenin açmayı düşündüğü İşletme Fakültesi'nin Akçakoca'da kurulma için girişimlerde bulunuluyor. Açılma kararı, Düzce Üniversitesi Senatosundan geçen İşletme Fakültesi'nin Akçakoca'ya kurulması için çalışmalar hız kazandı.

Düzce Üniversitesi Akçakoca Yerleşkesinde kurulması düşünülen ve bir süre önce Düzce Üniversitesi senatosundan açılması kararı çıkan İşletme Fakültesi'nin, 2009 öğretim yılına yetiştirilmesi için Akçakoca'da bir dernek kuruldu ve diğer sivil toplum örgütleri ve belediye başkanlığı güç birliği oluşturuldu.

Yeni kurulan 'İşletme Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği' bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Başta Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi ile diğer sivil toplum örgütlerinin desteğini de arkasına alan dernek, Akçakoca Ticaret Sanayi Odası toplantı salonunda, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Sefer Akkaya ve Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak'ın da katıldığı bir toplantı düzenledi.

Dernek Başkanı Mustafa Vural başkanlığındaki toplantıda, Fakülte'nin Akçakoca'ya kurulması, İşletme Fakültesi'nin 2009 öğretim yılına nasıl yetiştirilebileceği ve yurt binasının inşası konuları değerlendirildi.

Karşılıklı fikir alış verişleri şeklinde geçen toplantıda, sağlanacak güçbirliği ile bu sorunun kısa sürede çözümleneceği ve bundan da Akçakoca'nın büyük kazanımlar elde edeceği vurgulandı.

Başkan Albayrak 5000 öğrencinin Akçakoca'da eğitim görmesini hedef belirlemiş olduklarını, bunun Akçakoca ekonomisine sağlayacağı katkının çok önemli olduğunu söyledi