Akçakoca Ülkü Ocakları Derneği tarafından Akçakoca Belediye Nikah Salonunda düzenlenen konferansa, MHP Adana Milletvekili emekli Tuğgeneral Kürşat Atılgan konuşmacı olarak katıldı.
Türkiye 25 yıldır bölücü terörle mücadele ettiğini belirten Atılgan, şöyle devam etti:
''Şemdinli ve Eruh baskınlarıyla başlayan PKK bölücü terörünün ilk eylemlerinden 3 Kasım 2002'ye kadar geçen dönemde güvenlik güçleriyle siyasi iktidarlar bu problemi birbirinden farklı teşhis ettiler. Problemi bir terör sorunu, bir bölücülük ve Kürtçülük sorunu olarak teşhis ettiler ve adlandırdılar.
Güvenlik güçleriyle siyasi irade arasında problemin farklı teşhis edilmesi ve bu farklılıktan kaynaklanan uygulamalar maalesef konunun bu noktaya gelmesinin asli sebebidir. Probleme terör sorunu, siyasi Kürtçülük sorunu derseniz tedavisi ayrıdır. Kimlik sorunu derseniz, işte bugünkü siyasi iktidar gibi konuyu kimlik sorunu görürseniz, kimliğin gereğini yapmak istersiniz. Yani Kürt Açılımı yaparsınız.''
Ermeni açılımı konusuna değinen Atılgan, şöyle konuştu:
''Bugün Türkiye ile Ermenistan-Azerbaycan ihtilafının en önemli meselesi Dağlık Karabağ Sorunu'dur. Halen bir çözüme kavuşturulmayı bekleyen Karabağ Sorunu, katliamlar, yerinden edilmeler gibi ciddi insan hakları ihlallerine sebep olmuştur dedi..