Akçakoca'da özellikle su altı turizmini geliştirmek için Düzce Valisi Bülent Kılınç'ın önderliğinde ilçeye hurda uçak getirileceği söylenmişti. Yapılan girişimler sonuç verdi ve Akçakoca'da denize gömülecek olan C-47 askeri hurda uçak Düzce'ye geldi. Kamyon ve TIR Taşıyıcıları Kooperatifi'nde pazartesi gününe kadar korunacak olan uçak, üç parça halinde getirildi.

Yapılan girişimin Akçakoca turizmi için büyük önem taşıdığını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, “İki gündür Kayseri'den Düzce'ye TIR'larla hurda uçağı getiriyoruz. Akçakoca'da uygun bir yer bulduktan sonra uçağı denize gömeceğiz. Bu etkinlik Akçakoca'nın turizm açısından gelişmesine büyük katkı sağlayacak. Böyle bir çalışmayı başlattığı için Düzce Valimiz Bülent Kılınç'a teşekkür ediyoruz. Gerçekten turizm gelişmesi için bu tür uygulamaların yapılması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Uçak ve su altı sporu ile ilgili bilgi veren Su altı Spor Konfederasyonu Düzce İl Temsilcisi eğitmen Necdet Balaban da “Böyle bir etkinlik sayesinde iki büyükşehir arasında köprü görevi gören Düzce'nin önemi daha da arttırılacak. Artık su altı sporuyla uğraşanlar Akdeniz ya da Marmara yerine Akçakoca'ya gelecek. Zaten Bodrum'dan sonra böyle bir etkinliği ev sahipliği yapan ikinci bölge olacağız. Ülke genelinde su altı sporu olarak birçok eğitim yeri bulunuyor. Bizde bu sayede önemli bir görevi gerçekleştirmiş olacağız.” dedi.

Balaban, uçak hakkında teknik bilgilerde vererek su altı sporunun önemine değindi.