Akçakoca'da yıllar önce turizmin hizmetinde olan bir Maden Teknik Arama Kampı vardı. Akçakoca Öğretmenevi’nin hemen yanında, Esentepe’de çok güzel bir yerde nezih bir ortamda ve bu kamp o dönem Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na verildi. Bu da tabii o zaman çok büyük bir hizmet olarak görüldü. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği öğrenciler burada yaz kış kamplarına yapar ve eğitime bir katkı sunardı. Buranın suyundan ekmeğine her şey Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden gelmeye başladı. Özerk bir yapı gibi oldu. Hiçbir şekilde bir Akçakoca'nın girip de orada çay içe bildiği veya bir herhangi bir şekilde girilen bir yer olmadı.

Tamamen böyle izole edilmiş, oradan farklı bir boyuta geldi. Zaman içinde tabii bu şekilde devam etti. Şimdi geçtiğimiz günlerde CHP Düzce Teşkilatı’ndan heyet Ankara'yı ziyaret etti. Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz, Kemal Kılıçdaroğlu'na burayla ilgili kısa bir bilgi sundu. Güzel de haber verdiler. Sayın Kılıçdaroğlu, CHP İl Binasına gelecek açılışını yapacak. Olabilir, gayet de güzel olur. Bir Genel Başkanın Düzce'ye gelmesi iyi. Tuğrul Bey dedi ki, buranın öğrencilere yönelik ve çok da iyi bir şey olmadığını söyledi. Yani tabiri caizse talep ettiğine göre buranın bir dinlenme tesisi, misafirhane gibi yapılmasını talep etti. Sayın Kılıçdaroğlu'ndan bunu talep etti. Bu da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’a sunulacak.

Zaten işin doğrusuna baktığınız zaman öyle bir yerin Akçakoca turizmine, kamusal turizme hizmet etmesidir. Devamı noktasında bir yapıyla devam etmesi gerekirken zaten yapılan iş çok da ahım şahım doğru da bir şey değil. Yani olmadığını gördük en azından. Şimdi burası misafirhane kim misafir edilecek burada? Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin misafirhanesi ve peki bizim Düzce Belediyesi'nin veya Düzce'deki bütün belediyelerin ortak olduğu BELTAŞ'ın bir misafirhanesi olamaz mı burası? Evet, olabilir, tüm belediyeler ortak çünkü buraya. Burası biraz daha Akçakoca-Düzce muhabbetinin oluşmasına sebep olamaz mı olabilir? Ankara Büyükşehir'in veya İstanbul Büyükşehir veya herhangi bir kurumun olacağına burası Düzce’nin olsun. Bu şekilde bir hizmete dahil olsun daha güzel olmaz mı? Bu fikri bize bir büyüğümüz söyledi.

Şimdi kimi misafir edecek? CHP İlçe Başkanı veya CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi burada kimi misafir edecek. Zaten Vilayetler Konağı ile Kalkın Plajı’nda çok güzel bir konsept ortaya çıktı. Mükemmel olacak orası inşallah mülkiyeliler, Türkiye'yi yöneten isimler orada gelip tatilini yapacak. O Ankara, bürokrasisini boşluğu orada bir alan doldurulacak. Peki, Maden Tetkik Arama’nın bu kampının neyin misafiri olacak? Kim misafir olsun?

Burada eskiden Düzce ilçe iken bir dağın üstü vardı. Dağın altı vardı. Dağın üstü Bolu, dağın altı Düzce bu kavga vardı. Bugün gerek Bolu Belediye Başkanının söylediği bir husus var. Yığılca’yı, Akçakoca’yı Bolu'ya bağlayacağız diye bir ses. Akçakoca ile Düzce zaten et kemik olmuş. Birkaç eksikler var. Yumuşaması lazım. Birkaç boşluklar var, doldurulması lazım. Birkaç köprüler var, kurulması lazım. Yani Akçakoca'daki insanların Düzce hizmeti bize getirmiyor, propagandasını bitmesi lazım.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başka bir yerden bir yer baksın. Ama bu tesis Akçakoca içindeki olan bu tesis. Anlamına uygun amacına uygun. Özellikle de Düzce ile Akçakoca’yı, Yığılca’yı, Gümüşova'yı, Gölyaka'yı birbirlerine kenetleştirecek daha güzel bir uyum içinde olacak. Daha bir muhabbetin doğacağı bir şekilde gelmesi lazım. Yani orada misafir edeceğiz deyip de orayı farklı bir amaçla yine Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin veya İstanbul'un veya bir yana bırak bu belediye varsa bizim belediyemiz var. Zaten güçlü belediyemiz var. Bunun bu şekilde olmasında fayda var. Bunu ben tahmin etmiyorum ki. Gerek Akçakoca'nın gerek Düzce'nin belediye başkanları veya siyasi idare ve irade sahipleri buna karşı çıktı. Ama bu tesisin, bu yapının, bu bölgenin insanına hizmet etmesi hem farz hem vacip tabiri caizse Düzce'de deniz Akçakoca'da var. Doğa işte Gölyaka'da Kaynaşlı da yaylalar var. Bu ikilemin konsept bir turizm haline gelmesi için biliyorsunuz 2021 yılı zaten turizm yılı ilan edildi. Turizm yılında bunun böyle bir amaca hizmet etmesinde memleket adına, turizm adına, Akçakoca adına, Düzce adına bağlılık adına muhabbet adına güzellikler adına ne adına derseniz deyin o adına.