Akçakoca Çevre Dostları Derneği'nin , 'Çevre ve Küresel Isınma' konulu

Akçakoca Kaymakamlığı Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi'nde, Akçakoca Çevre Dostları Derneği tarafından 'Çevre ve Küresel Isınma' konulu bir panel düzenlendi. Panele Ak Parti Düzce Milletvekili ve TBMM Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, Kaymakam Savaş Tuncer, Belediye Başkanı Nazmi Çiloğlu ve dernek üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Akçakoca Sahil Gazetesi Genel Yayına Yönetmeni Özdal Alas'ın yönettiği panelde, AÇDD Onursal Başkanı Margret Oschimek, slayt gösteri eşliğinde dünyayı ve ülkemizi etkileyen Küresel Isınma hakkında bir sunum yaptı.

Panelde Konuşan Ak Parti Düzce Milletvekili ve TBMM Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, Sürekli Kalkınma İçin Akdenizli Parlamenterler Gurubu yönetim kurulu üyeliği yaptığını hatırlatarak, bu gurubun toplantılarına sürekli katıldığını ve yönetim kurulu üyeliği yaptığını söyledi. Yakış, daha önce katıldığı bir Konferansını da anımsatarak, '' bu konferanslarda, eğer Akdeniz ve dünyayı temiz tutmak istiyorsak, Karadeniz'i besleyen ırmakların köklerine kadar bakmalıyız önce buralara gitmeliyiz, Tuna Nehrine kadar tüm ırmaklarımızın köklerine bakmalıyız demiştim. Diğer Akdenizli parlamenterlere ve Karadeniz insanı olarak bunu anlattım'' dedi.

Törende Konuşan Akçakoca Kaymakamı Savaş Tuncer de, Sivil toplum örgütlerinin önemine dikkat çekerek, '' Sivil toplum örgütlerinin toplum içindeki görev ve sorumlulukları büyük. Ama hepsi aynı gayret içinde olmuyorlar. Bu biz dünyayı atalarımızdan miras almadık, çocuklarımızdan ödünç aldık. Bu vesile ile en büyük değerimiz çevre olmalı'' ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Nazmi Çiloğlu da, son beş yılda su için 4,5 Milyon TL harcadıklarını ifade ederek, ''Su kaybını yüzde 15'den, yüzde 5'e indirdik. Bu zamana kadar kanser nedeni asbestli borulardan su içiyorduk. Bu Borulardan her ikisini şehir meydanına asacağım. Su şebeke hattını yeniledik. Ve şimdi bir baraj projemiz var DSİ yapıyor. Planlama ihalesi yapıldı. Tekrar aday olmamda bu projeyi tamamlama düşüncem etkili oldu '' şeklinde konuştu.