Düzenlenen etkinliklerle kutlanmaya devam edilen Turizm Haftası kapsamında Akçakoca'da da program düzenlendi. Akçakoca Öğretmen Evi'nde düzenlenen Turizm Haftası kutlama programına, Akçakoca Kaymakamı Savaş Tuncer, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, protokol yetkilileri, turizm işletmecileri, sivil toplum kuruluşları liderleri, vatandaşlar ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Akçakoca Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'nin düzenlediği kutlama programı, İstiklal marşı ve saygı duruşu ile başladı.
Skeç, müzik dinletisi, tango dans gösterisi, kolbastı dans gösterilerinin sergilendiği törende, 'Turizm Haftası' nedeniyle düzenlenen yöresel yemek ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Programda konuşan Akçakoca Kaymakamı Savaş Tuncer, Akçakoca'da turizm anlayışının hafta sonu dinlence ve eğlenceleri ile deniz turizmi olarak olduğunu belirterek, bunun yanlış olduğunu, turizmin doğa ile birlikte ele alınarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Tuncer, konuşmasının ardından, Akçakoca kaymakamlığının, yaptığı çalışmalar hakkında slayt gösterili bir sunum yaptı. Köylerde ve şehir merkezinde 4 yıl süresince yürütülen, çevre, kanalizasyon, fosseptik ve yol çalışmaları resimler eşliğinde dinleyicilere anlatan Tuncer, mesire ve piknik alanları, Aktaş ve Sarıyayla şelaleleri, Fakıllı Mağarası, plajlar, Kültür, Sanat ve eğitim çalışmaları, turizmde kalite programları ile ilgili çalışmalar hakkında da detaylı bilgiler verdi.

Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak ise, turizmde Akçakoca'nın hak ettiği yere gelmesi için acil eylem planları hazırladıkları söyledi.
Temizlik kampanyası başlattıklarını da belirten Albayrak, temizlik çalışmalarında halkın desteklerini beklediklerini ifade etti. Albayrak, belediye bünyesinde turizm ile ilgili bir birim olmadığını ve bunun kurulması için çalışmalar başlatıklarını da sözlerine ekledi.
Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak da, Akçakoca'nın turizmde eski günlerine dönmesi için Kaymakamlık, belediye ve sivil toplum ile birlikte büyük bir gayret içinde olduklarını söyledi.

Akçakoca'da alt yapı sorunlarının büyük kısmının çözüldüğünü belirten Budak, ''Büyük çalışmalar yaptık, büyük adımlar attık. Alt yapı sorunları çözüldü. Hanımlarımızın, sivil toplumun turizm hareketlerine katılmalarını bekliyoruz. Yerel ürün ve köy pazarı kurulması yönünde bir talebimiz var. Akçakoca kültürünün yaşatılması ve bundan gelir elde edilmesi gerekir'' dedi.
Yapılan konuşmaların ardından, Akçakoca'nın yöresel yemeklerinden oluşan, yemek ikramı yapıldı.