Türkiye Sakatlar Derneği Akçakoca Şubesi'nin Akçakoca Belediye Nikah Salonu'nda düzenlediği, 'Birlik Ve Beraberlik Gecesi'ne, Akçakoca Kaymakamı Savaş Tuncer, Belediye Başkanı Nazmi Çiloğlu, Garnizon komutanı Yüzbaşı Cem Yalçın, çeşitli sivil toplum örgütleri, Yeşil Düzce Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi - İş Okulu Düzce ve Yığılca'dan Engelli vatandaşlar ile aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Gecenin açılışında konuşan yapan Türkiye Sakatlar Derneği Akçakoca Şubesi Başkanı Emin Belli, ülkemizde engellilerin bir çok sorunları olduğunu ama Akçakoca'da Kaymakamlık ile yapılan ortak çalışmalar sonucunda hiç bir sorunun ve ihtiyacın kalmadığını söyledi.

Akçakoca'da engellilerin sadece istihdam konusunda desteğe ihtiyacı kaldığını ifade eden Belli, ''Biz sayın Kaymakamımız ile sorunları aştık . Büyük desteler ile sorunlarımız kalmadı. Sadece istihdam konusunda ve iş imkanı yaratma konusunda bir takım eksikliklerimiz var. Ama bunları da aşacağız. Biz Dernek olarak Akçakoca'yı aştık. Hiç bir üyemizin bir teknik yada eğitim alanında sorunu kalmadı. Bugün burada Yeşil Düzce

Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim - İş Okulu  ile Düzce ve Yığılca'daki engelli vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda ihtiyaçları olan 15 adet (10 adet Düzce ve 5 Adet Yığılca) tekerli sandalyeyi temin etik ve ailelere teslim edeceğiz'' şeklinde konutu.

 Törende konuşan Akçakoca Kaymakamı Savaş Tuncer ise, Türkiye Sakatlar Derneği Şubesi'nin, adeta Akçakoca Kaymakamlığı'nda resmi bir daire gibi çalıştığını söyledi ve dernek yönetimini kutladı.

Soysal konularda, engelli Vatandaşlara çok önem verildiğini, kaydeden Tuncer, ''Çalışabilecek halde olan Özürlü guruplarının tespiti ile Türkiye'de bir ilk olacak olan, sadece özürlü vatandaşlarımızın çalışacağı üreteceği bir iş merkezi oluşturmak amacımız var. Bu konuda çalışıyoruz'' dedi.

Çeşitli gösterilerin yapıldığı gecede engelli vatandaşlar ve aileleri gönüllerince eğlendi. Anne kız, Serpil ve Saliha Yılmaz'ın monolog gösterisi duygula anlar yaşatırken, Down Sendromlu Cemil Çalışkan'ın dans gösteri ve Down Sendromlu Cemil Albayrakoğlu'nun Karadeniz müziği eşliğindeki gösterisi salonu adeta çoşturdu ve dakikalarca alkış aldı.

Cemil Albayrakoğlu'nun gösterisi eşliğinde, ''Barış istiyorum, Barış'' diye bağırması izleyicileri gülerken de düşündürdü.

Gece'de Yeşil Düzce Rehabilitasyon merkezi'nin kurduğu stantta engelli vatandaşların el işleri satışa çıkarıldı.