Yaşlılar Haftası programları kapsamında Akçakoca Yaşlılar Konukevi'nde kalan yaşlılar, Yenikent 10. Bölge de bulunan Hilmi Çilingir Huzurevi'nde kalan yaşlıları ziyaret etti. Getirdikleri çiçekleri ve hediyeleri Akçakoca Yaşlılar Konukevi sakinlerine veren ziyaretçiler yaşıtlarıyla sohbet etme fırsatı da buldu.

Bu hafta içinde kendilerine çok sayıda ziyaret geldiğini belirten huzurevi sakinleri bu ziyaretlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Huzurevi sakinleri yaşlanmanın farklı bir duygu olduğunu da belirterek, “Her yaş olduğu gibi yaşlılığında ayrı bir farkı var. Bu duyguyu anlatmak çok zor. Bizim dileğimiz her zaman hatırlanmak. Bizi ziyarete gelenlere çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da bizi her zaman hatırlarlarsa çok mutlu oluruz. Her gelen misafirimizle birlikte 10 yaş gençleşiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gençlere uyarılarda da bulunan konukevi sakinleri, “Gençlerimiz bizim şu an içinde bulunduğumuz durumun farkına varamaz. Gençlerimize en büyük tavsiyemiz okusunlar. Okumak gerçekten çok önemli. Diğer tavsiyemiz ise kendilerinden büyüklere saygı duysunlar, onlara her zaman sevgilerini belli etsinler. Bir de sağlıklarının değerini bilsinler bize yeter.” şeklinde konuştu.