Öncü Medya haber Genel yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal pazartesi, çarşamba ve cuma günleri Öncü TV ve 100.2 Öncü Radyo ortak yayını ‘Yorumlu-yorum’ programında, MHP Akçakoca İlçe Başkanı Mustafa Özensel, Belediye Başkanı Okan Yanmaz, MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu ve MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz arasında esen soğuk rüzgarların detaylarını, ilk kez ekranlara taşıdı.

Vekil Yılmaz’ın Bakan’a şikayet ettiği Vali’yi Başkan Yanmaz savununca kıyamet koptu

Programına, “Bugün Akçakoca MHP'de yaşanan kavgaya bir göz atacağız” diyerek başlayan Ünsal, kavganın ne zaman ve nasıl başladığının detaylarını anlattı.  

Ünsal, “Bu kavga ne zaman, nasıl başladı? Biliyorsunuz Okan Yanmaz'ın belediye başkanı seçilmesinde çok büyük emeği olan MHP İlçe Başkanı Mustafa Özensel ile Okan Yanmaz arasında belediye ile teşkilat arasında görülmeyen, bilinmeyen ama her türlüm dışarıya yansıyan bir kavga var. Kavganın başladığı yerden başlayalım. 17-18 Temmuz 2019 tarihinde Düzce’de en çok Akçakoca’nın etkilendiği bir sel afeti olmuştu. Bu afet sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Düzce'yi ziyaret etmişti. Dönemin Düzce Valisi Zülkif Dağlı hakikaten gecesini gündüzüne katıp sel felaketinden mağdur olan insanlarla, bölgeyle ilgili çok fedakarca bir çalışma yapıyordu. Ve bakanın ziyaretinde belediye başkanı var, milletvekilleri var, heyet de var. Orada MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz bakanın yanında valinin meselelere vakıf olmadığına yönelik şikayet eden bir pozisyon olunca Belediye Başkanı Okan Yanmaz da bunun böyle olmadığını beyan ediyor ve burada bir kıvılcım başlıyor. Olaya İlhami Caboğlu müdahale ederek tatlıya bağlıyor ama orada bağlanıyor ve bundan sonra sıkıntılar başlıyor.”

“İş küfürleşmeye kadar gitmişti”

Başkan Okan Yanmaz için olumlu ya da olumsuz yapılan haberlere MHP Akçakoca Teşkilatı’ndan hiçbir yorum gelmediğine dikkat çeken Ünsal, “Medyada çıkan olumsuz haberlere karşı Milliyetçi Hareket Partisi Akçakoca İlçe Başkanı herhangi bir açıklamada bulunmuyor. Yani “Belediye başkanı şunu yanlış yaptı, bunu doğru yaptı” türünde yapılan haberlere karşı bir makul ve mantıklı açıklamaları yok. Bir de ekranlardan duyduğunuz gibi iş küfürleşmeye kadar gitmişti. Milletvekili Ümit Yılmaz'a teşkilatı bu yaşanan olumsuzluklar, yapılan yanlış uygulamalarla ilgili raporlar sunuyor ve bu raporlar da genel merkez noktasında bir değerlendirmelere tabi tutuluyor.” dedi.

“Akçakoca İlçe Yönetimi, genel merkeze “Bizi azledin” dedi”

“Bakanın geldiğinde başlayan kavga bir türlü bitmedi.” diyerek sözlerine devam eden Ünsal, şunları kaydetti: “Bu süreç içinde öğrendiğimize göre beyan da var bu konuda Milliyetçi Hareket Partisi Akçakoca İlçe Yönetimi, genel merkeze “Bizi azledin” diye bir talepte bulunuyor. “Biz görevi bırakalım çünkü belediye başkanıyla anlaşamıyoruz, il başkanına kendimizi anlatamıyoruz.” şeklinde gerekçeler sunuyorlar. Burada büyük bir sıkıntı var. Peki başkanın sıkıntısı ne? Başkan aynı zamanda iş adamı, müteahhit. Bir işyeri var. Bu işyerinin kiraya verilmemesi yüzünden İlçe Başkanı Mustafa Özensel, partisine, belediye başkanına serzenişte bulunuyor. Biraz da ortada böyle bir durum var. Şimdi gelinen nokta şu; edindiğimiz bilgiye göre, en son küfürleşme meselesinden sonra iş genel merkez bazında değerlendiriliyor enine boyuna ve ilçe başkanının Ümit Yılmaz'a vermiş olduğu dosya ile ilgili de yine genel merkez devreye girip il başkanları bazında bir araştırma, soruşturma, değerlendirme yapılan bir sonuç ortaya çıkıyor. Şu anda yaşanan sıkıntının özünde Bakan Murat Kurum’un ziyaretinde Milletvekili Ümit Yılmaz vekilin valiyi şikayet etmesi sırasında Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın bunun aksini söylemesi ile birlikte parti içinde bir gruplaşma ortaya çıkıyor. Bir tarafta İl Teşkilatı ile Okan Yanmaz diğer tarafta Akçakoca İlçe Teşkilatı ve Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın yer aldığı iki grup 2 yıldır kendi içlerinde birlikte hareket ediyor.”

“Siyaset makamı sahiplenme makamıdır”

Parti içinde yaşanan krizin özellikle Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın hedef tahtasına konulduğu haberlerde daha çok hissedildiğini vurgulayan Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, MHP’deki iç çekişmeye yönelik şu değerlendirmelerde bulundu:

“Belediye Başkanı Okan Yanmaz hakkında çıkan haberlerde ilçe başkanı, ilçe teşkilatı ya da bu işin mahiyetini anlatan tek bir açıklama gelmedi bu güne kadar. Okan Yanmaz'ın yaptığı işler doğru mu, eğri işler de yapmış mıdır? Yapmıştır. Eksik işler yapmıştır. Ama siyaset makamı sahiplenme makamıdır, eksiklerde doğrultmak, yanlış işlerde istişare etmek ve çözüm üretmek noktasında bir irade koymadı. Burada bir eksiği daha bu olaya ekleyelim. Biliyorsunuz son dönem İl Genel Meclisi'nde encümenlik noktasında Milliyetçi Hareket Partisi'nin aslında mevzuata uygun bir yeter sayısı olmamasına rağmen il başkanının ittifağı sonucu bir il encümeni atandı. Burada beklenti Ergin Özensel’den yanaydı. Ergin Özensel de biliyorsunuz MHP Akçakoca İlçe Başkanı Mustafa Özensel’in babası. Bu da olmayınca kavga alevlendi. Teşkilatın azlini istemesi nedeniyle görevden alma konusunda bir değerlendirme olur, mu olmaz mı bilmiyoruz. Ancak siyaset uzun soluklu, yüz metre değil maraton koşusu. Buradan baktığımızda kesinlikle bir Akçakoca'da sulhun olması lazım.”

“Bu işin arkasına baktığınız zaman menfaat da var, rekabet de var”

Geçtiğimiz günlerde esnaf ziyareti gerçekleştiren Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın bir işletmede MHP Akçakoca İlçe Başkanı Mustafa Özensel ile karşılaştığını ancak bu karşılaşma sırasında ilçe başkanının ayağa kalmadan, oturduğu yerden Başkan Yanmaz ile tokalaşmasının hoş bir görüntü oluşturmadığını belirten Ünsal, sözlerini şöyle noktaladı:

“İnsanı sevmeyebilirsiniz ama belediye başkanına saygıdan ayağa kalkıp hürmet göstermekte fayda var. Kişiye değil makamına. Ancak burada unutulan, atlanılan bir mevzu var. Yerel seçimler sonrası 19 Mayıs resmi törenlerinde Belediye Başkanı Okan Yanmaz ilk defa bir topluma girmişti. Bu törende AK Parti İlçe Başkanı elini uzatmasına rağmen eli boşta kalmıştı. Şimdi ‘19 Mayıs'ta elimi uzattım yaklaştım, elimi tutmadı, selamlaşma yapmadı, orada da öyle yapabilir” diye bir düşünce de olabilir. Yani aslında burada gerek AK Parti ile olan sıkıntılarda gerek partisi ile olan sıkıntılarda bir uzlaşı olmadığı sürece Akçakoca'daki kavga bitmeyecek gibi görünüyor. Bu kavganın bitmesi için partililer ne yapar, ne eder bilmiyorum. Ama işin arkasına baktığınız zaman menfaat da var, rekabet de var bir de ne diyelim siyasette beklediğini bulamayıp da çıkan sonuçlar da var. Buradan sonuç olarak söylemek istediğimiz şu; Akçakoca İlçe Teşkilatı görevden mi alınır, azli kabul mü edilir, ne olur bilmem. Ama herkes üzerine düşen görevi layıkıyla yapmalı. Bizim işimiz de konuşmak. Eksik veya fazla konuşuruz, bilerek konuşuruz, bilmeyerek konuşuruz ama konuştuğumuz şey memleket ve millet meselesinde insanların daha iyi, daha somut daha faydalı şekilde çözümler üretmesi ve bakış açısı sağlaması. İnşallah Akçakoca'daki kavganın bittiği günlerde görüşmek üzere.”