Yemenici, Deniz turizmi ,Doğa turizmi ve ekotrizim'e ilaveten Akçakoca'nın sağlık truzimi açısından önemli bir merkez haline gelmesi için çalışma başlattıklarını vurgulayarak “Böylece kışın hem tatil hem tedavi yapmış olacaklar” dedi.


“Sadece yazın değil, kışında değerlendirilmiş olacak”


Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici “Günlük” programına önemli açıklamalarda bulundu. “Denizsiz , kumsuz, güneşsiz Turizm olmaz” diyen Yemenici , Akçakoca'nın sadece yazın değil kışın da turist çekmesi için sağlık turizmine yönelik çalışma başlattıklarını vurguladı. Kışın doluluk oranı düşük olan otellerde, Kuzey Avrupa ülkelerinden getirilen fizyoterapistlerle sağlık turizmini ön plana çıakrtan yeni bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek bu sayede Akçakoca'ya gelen hastalar hem tedavi olacak hem tatil yapma imkanı bulacak dedi.


Gerekçesini açıkladı!


Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Ramazan ayından sonra yapılması planlanan Akçakoca’nın geleneksel hale gelen konserlerini erteleme gerekçelerini de açıkladı. İsrail’in Gazze saldırılarını işaret eden Yemenici, konserleri bu yıl içinde yapmayı planladıklarını ifade etti.
Belediyeyi teslim almadan önce neyle karşılaşacaklarını tahmin ettiğini söyleyen Yemenici, bir önceki başkanı eleştirmek istemediğini dile getirdi ve “ sıkıntılı noktaları vardı. Topladık. Önemli girişimlerde bulundu yakında meyvesini alacağız.” dedi.


Her yere gidemiyoruz!


Çalışmalara yollarla başladıklarını ifade eden Yemenici personel eksikliğine değindi ve “Her yere gidemiyoruz” ifadesini kullandı. Akçakoca’da sadece deniz turizminin değil doğa turizminin de geliştirilmesi görüşünü paylaşan Başkan Yemenici, her iki turizmin entegre edilmesi gerektiğini söyledi.

2015’de su kesilmeyecek


Yemenici Akçakoca’da su problemi ile ilgili de konuştu.


Barajın ödeneği ile ilgili sıkıntı olmadığını ifade eden Yemenici, Gölet projesini anlatarak “ su önemli bir ihtiyaç. Türkiye’nin her yerinde bin bir gölet projesi var. Akçakoca’da onlardan biri. Su problemini bu tarz göletler çözeceğiz. 29 Ekim 2015 terhinde bitmiş olacak. Nüfusumuz 10 bin 200 bin olsa da su kesilmeyecek.” dedi.


Saha yanlış yere yapılmış


Turizm kentinde “çöp” meselesinin yakışmadığının altını çizen Yemenici şunları söyledi:
Cüneyt Yemenici “çöp dökme sahamız tam turizmin yapıldığı yerde. Başka çaremizde yok. Ancak katı atık birliğimizin bununla ilgili bir çalışması var. Göreve gelir gelmez de buna el attık. Finans sıkıntısını giderdik. 7-8 ay içinde bütün Düzce’nin katı atık deponi sahamızı çalıştıracağız. Maalesef saha yanlış seçilmiş. Bizim tesisin aynısı Kocaeli 4.5 TL’ye gelirdi. Biz 10 bin TL’ye geldik hala kazı çalışması yapıyoruz. Bizde Akçakoca olarak katı atık aktarma tesisimizin yapımına başladık. Böylece ilkel görüntüden kurtulacağız.” dedi.


Mavi bayrak sayısını artıracağız


Akçakoca sahilini “Misafir odamız” diye adlandıran Yemenici, liman kısmında değişiklikler yaptıklarını yine ilave mendirek projesinin devam ettiğini söyledi. Yemenici Mavi Bayraklı Plaj sayısını arttırmayı hedeflediklerini de söyledi.


Çocuklar bombalanırken nasıl konser yapalım?

Yemenici Akçakoca’daki boğulma vakalarına karşı gelecek yıl deniz sezonunda itfaiyeyi de devreye sokacaklarını söyledi. Yemenici Akçakoca’daki konserlerin bu yıl Gazze’de yaşananlar nedeniyle ertelediklerini belirtti. “Oradaki çocuklar bombalanırken biz nasıl konser yapalım” diyen yemenici, konserleri bu yıl içinde gerçekleştirmek istediklerini dile getirdi.
Yemenici, yatak kapasitesi ve otel sayısının artırılmasıyla Akçakoca’nın kongre merkezi haline gelebileceğini de sözlerine ekledi.