Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Sağlık-Sen'in Genel Başkanı Mahmut Kaçar yaptığı açıklamada, becayiş ve sağlık mazereti tayininden sonra, 2010 Haziran ayında yapılması öngörülen eş durumu tayini başvurularının da bu ay içinde alınmasını sağladıklarını bildirdi. Kaçar, sözleşmeli personeli çakılı kadro konumundan kurtaracak önemli çalışmalar da yürüttüklerini kaydetti.
Kaçar, eş durumu tayini bekleyen 4/B'lilerin başvurularının Eylül ayı içinde, 4924 kapsamında çalışanların eş ve mazeret tayini başvurularının ise 2010 Ocak ayı içinde alınacağını açıkladı.
Kaçar, Bakan Akdağ'dan Bakanlığa personel alımı öncesinde sözleşmeli personele nakil hakkı tanınması istedi. Kaçar açıklamasında, "Bu talebimiz üzerinde Sağlık Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı çalışmaktadır. Nakil hakkının önünde herhangi bir yasal engel bulunmuyor. Bakanlığın destek verdiği nakil hakkının gerçekleşmesi halinde sözleşmeli personeli çakılı kadro konumundan kurtarmaya dönük önemli bir adım atılmış olacaktır" dedi. Sağlık-Sen olarak sözleşmeli-kadrolu ayrımını ortadan kaldırma mücadelesi verdiklerini belirten Kaçar, "Sözleşmeli personel sorunları toplu görüşme masasında da, hukuksal alanda da, eylemlerimizde de öncelikli konumuz olmuştur. Sözleşmeli personel mevzuatını tek çatı altında toplayan ve kadrolularla aynı hakları içeren yasa taslağı da önemsediğimiz ve yakın zamanda sonuç almayı beklediğimiz bir çalışmadır.”