Çilimli'nin Alacamescit Köyü'nde 4 yıldır yaşanan su sorunu nedeniyle iki gün önce Köy sakinleri sıkıntılarını dile getirmek için Düzce Valiliği'ne gelerek dilekçe vermişlerdi. Köy sakinleri su faturalarını köy muhtarı Mustafa Güler'e verdiklerini ama muhtarın paraları yatırmadığını iddia etmişti. Yapılan iddialara bugün köy muhtarı Mustafa Güler'den cevap geldi.

Güler, köyde oturan bazı kişilerin su faturaları için para vermediklerini ve bu nedenle faturaların ödenmesi noktasında sıkıntı yaşandığını iddia etti. Geciken su faturalarını ceplerinden ödediklerini belirten Güler, “Bazı köy sakinleri Valilik önünde açıklama yaparak su faturalarının ödenmediğini söylediler. Su faturaları, açıklama yapan arkadaşların para vermemesinden dolayı ödenmiyordu. Bu nedenle iki üç gündür su sıkıntısı çekiyorduk. Ama biz köy muhtarı olarak para toplayıp su faturalarını ödedik ve bugün sular yeniden akacak.” ifadelerini kullandı.

“Sular kesik olunca iş başa düştü.”

Suları kesik olan köy sakinleri ise köyün ortasında bulunan çeşmeden el arabalarıyla su taşımak zorunda kalıyor. Köy sakinleri de köyde oturan bazı kişilerin su faturalarını ödememesine tepki göstererek “Bizim günahımız ne? Suyu kullanıyorsan faturasını da ödeyeceksin. Muhtara ya da bir başkasını suçlamakla bu sorunlar çözülmüyor.” şeklinde konuştu.