Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle birçok sektör gibi inşaat sektörü de süreçten olumsuz etkilendi. Düzce’nin en çok inşaat yapan firması olan Algün İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Algün, salgın bittiğinde en hızlı toparlanacak sektörün inşaat sektörü olacağına dikkat çekti. Sektörün uzmanlarından da aynı yönde açıklamalar geldiğine dikkat çeken Algün, Düzce için durmadan proje üretmeye devam ettiklerini vurguladı. Modernlik ve kaliteyi ulaşılabilir fiyatlarla buluşturduklarının altını çizen Algün, ev almak isteyen vatandaşlara yönelik her bütçeye uygun ve ödeme kolaylığı sağlanan projeleri olduğunu belirtti.

 “TOKİ fiyatına A kalite proje yapıyoruz”

Düzce’de bulunan konut fiyatlarının diğer illere göre uygun olduğunu belirten Algün şunları söyledi: “Düzce diğer şehirlere kıyasla daha yaşanabilir bir şehir. Doğal güzellikleri ve sakinliği buna neden oluyor. Bir tarafımız deniz bir tarafımız tabiat güzellikleri. Bizim projelerimiz kaliteli projeler. Büyük şehirlerde yapılan projelerden hiçbir farkı yok. Ama fiyatlamaya baktığımızda TOKİ fiyatına A kalite proje yapıyoruz. “

 “Düzce’nin cazibe merkezi haline gelmesini istiyorum “

Düzce’nin siluetinin değişmesiyle birlikte cazibe merkezi haline gelmesinin önemli olduğunu vurgulayan ve bunun için kafa yoran Algün, Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Uygulaması’na destek için hazırladıkları örnek proje gibi memleketine katkı sağlayacak her çalışmada yer almaya hazır olduğunu ifade etti.

Algün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Algün şunları belirtti: “Bu noktada maalesef biraz eksiklerimiz var. Ancak bu noktada bir şansımız oldu. Biliyorsunuz sayın bakanımızın bu noktada özel projeleri var ve ben bunu bir şans olarak görüyorum Düzce için. Düzce’nin siluetini değiştirecek bu projeler ile. Biz Düzceli olarak maalesef yemek yemeğe bile dışarı gidiyoruz. Gezmeye alışveriş yapmaya dışarı gidiyoruz ama insanlara gelin burada yaşayın diyoruz. Burada kendimizi sorgulamak gerekiyor. Biz bu doğal güzellikleri kullanarak bir yaşam alanı oluşturmamız gerekiyor. Hem alışveriş hem de diğer ihtiyaçların karşılanabileceği yaşam alanı oluşturmamız gerekiyor. Düzce’nin deprem kalıntılarından kurtularak siluetinin değişmesi gerekiyor. Beni firmamım ötesinde bir Düzceli olarak Düzce’yi böyle görmek adeta bir cazibe merkezi haline gelmesini istiyorum. Düzce bunu fazlaca hak ediyor zaten. Hep birlikte bunu çalışarak gerçekleştirebiliriz.”

“Düzce’den çıkarak ulusal bir marka haline gelmenin mücadelesini veriyoruz”

Çok kısa süre içerisinde 3 farklı projeyi Düzceliler ile buluşturacaklarını müjdesini veren Algün şunları  söyledi: “Algün İnşaat öncelikle Düzce’nin yerel bir markası olmanın mücadelesini veriyor. Düzce’de herkesin benimsediği Düzce’den çıkarak ulusal bir marka haline gelen ve çeşitli projelere imza atan bir marka olmanın mücadelesini veriyor. Bu Düzce için eksik bir şey. Düzce’nin neyi meşhur dediğimizde pek fazla bir şey yok. Biz her projemizde kendimizi yeniliyoruz. Daha hayatın içinden daha insanların kalbine dokunan projeler üretmeye çalışıyoruz. İnsanların son zamanda evde kalması evleri daha önemli hale getirdi. Bizde daha çok doğa ile iç içe bahçe kokan bahçeli yaşamı ön plana çıkaran projeleri geliştiriyoruz. Çok kısa süre içerisinde 3 tane önemli projemizi halkımız ile buluşturacağız. Bu projelerimizde oldukça iddialıyız. Bu projeler İstanbul ve Ankara arasında ses getirecek projeler.”