Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 12 Nisan’ı 13 Nisan’a bağlayan gece kalkılacak olan sahurla başlayacak olan  Ramazan ayına özel salgın tedbir ve kısıtlama kararları geçtiğimiz pazartesi günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sonrasından açıklanmıştı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, daha önce yaptığı açıklamada, "Teravih namazları yasak olmayacak ama özellikle bu noktada hassasiyet gösterilerek tedbirler alınarak kılınmaya devam edilecek” demişti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’dan vaka sayılarındaki artışın sürmöesinni ardından daha önce camilerde cemaatle kılınması yönünde karar alınan teravih namazlarıyla ilgili yeni bir açıklama geldi.

Erbaş, "Yaptığımız istişareler neticesinde teravih namazını evlerimizde kılmanın uygun olduğuna karar verdik. Şayet bu süreçte salgının seyrine göre camilerimizde teravih namazı kılabilme imkanı olursa bunun da kararını alıp milletimizle paylaşırız" ifadelerine yer verdi.

"ORUÇLUYKEN AŞI OLMAKTA SAKINCA YOKTUR"

Ramazan ayına sayılı günler kala koronavirüs aşısının orucu bozup bozmayacağına dair sorular da gündeme gelmişti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Din İşleri Yüksek Kurulumuzun da açıkladığı gibi gerektiğinde oruçluyken aşı olmakta bir sakınca yoktur ve bu durum orucu bozmaz" açıklaması yaparak bu konuda kafalarda oluşan soru işaretlerini de giderdi.

HABER: Mehmet GÜNESEN