Düzce'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sıkılaştırılan denetimler devam ediyor. Salgının önlenmesi ve bulaş riskinin azaltılması amacıyla alınan tedbirler kapsamında kolluk kuvvetleri ve belediye ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sokağa çıkma kısıtlaması saatlerindeki uygulamaların dışında da yoğunluğun yaşandığı pazar yerleri ve alışveriş merkezlerinde salgın kurallarını denetliyor.

Ekipler, toplu taşıma araçları, bakkal, berber, şarküteri gibi birçok işletmede maske, hijyen ve mesafe kurallarının uygulanıp uygulanmadığını kontrol etmenin yanı sıra fabrika ve otellerde de bilgilendirme çalışmalarını yürütüyor.

Yayaların yoğun olduğu noktalarda HES kodu sorgulanıyor

Düzce'de yayaların yoğun olarak kullandığı İstanbul ve Gaziantep caddeleri, Anıtpark ve Valilik meydanları ile Spor Sokak'a girmek isteyenlerin HES kodu sorgulandıktan sonra ateş ölçümü yapılıyor.

Salgın nedeniyle dezenfeksiyon çalışmalarını sürdüren Düzce Belediyesi ekipleri, bu süreçte vatandaşların da ihtiyaçlarını karşılıyor.

Vatandaşlar yeni alınan Kovid-19 tedbir kararlarından memnun

Düzce'de yaşayan Semih Bülbül, koronavirüsle mücadele anlamında alınan tedbirleri yerinde bulduğunu söyleyerek, "Tedbirler vatandaşları koruyor ve salgının yayılmasını önlüyor fakat biz esnafız bizleri de maddi anlamda birtakım zorluklar yaşıyoruz." dedi.

Alınan tedbirlerin iyi olduğunu dile getiren Ömer Sert, mesafe, maske ve hijyen kurallarının önemli olduğunu vurgulayarak, "Alınan tedbirler yerinde fakat biz vatandaş olarak çok duyarlı değiliz. 'Yeterli seviyede dikkatli miyiz, tedbirli miyiz?' soru işareti. Biz vatandaş olarak önce kendimiz kurallara riayet edelim ki yetkililere de yardımcı olalım." diye konuştu.

Mehmet Zeynel de devletin aldığı kararları çok yerinde bulduğunu fakat vatandaş olarak bu kurallara uyma konusunda sıkıntı yaşandığını aktararak, kısıtlamanın genişletilmesini istedi.

Cadde ve sokaklar yıkanıyor

Öte yandan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Düzce Belediyesi’ne bağlı temizlik ekipleri, kentteki çeşitli caddelerde ortak kullanım alanlarının yanı sıra camiler, pazar yerleri, minibüsler ve çocuk oyun parkları, çöp konteynerleri, atık maske ve eldiven kutularını dezenfekte ederken, cadde ve sokakları belli aralıklarla yıkıyor.