Düzce’de etkili olan yoğun kar yağışı sonrası hem Düzce İl Özel İdaresi hem de Düzce Belediyesi ekipleri yürüttükleri mücadele çalışmalarıyla takdir topladı.

Özel idare ekiplerinin yoğun mücadele mesaisi

Son yılların en etkili kar yağışı nedeniyle il genelinde yüzlerce köy yolu ulaşıma kapanırken, geçit vermeyen yollar İl Özel İdaresi ekipleri tarafından kısa süre içerisinde yeniden açıldı. Günlerdir kontak kapatmadan, kapalı köy yollarına müdahale eden İl Özel İdaresi ekipleri gibi Düzce Belediyesi de iki katına çıkardığı karla mücadele ekipleri ile durmaksızın sahada yol ve kaldırımları temizliyor.

İlk günler kolay olmadı

Kar yağışının başladığı ilk günden bu yana 40 bin kişinin yaşadığı Bahçeşehir Bölgesi başta olmak üzere, tüm mahalle ve ana arterlerde özverili bir şekilde çalışma yürüten Düzce Belediyesi’nin karla imtihanı ilk günler kolay olmadı. Yoğun yağış nedeniyle her bölgeye hızla yetişilmemesi sıkıntıları da beraberinde getirdi. Bunun üzerine sahadan ayağını çekmeden karla mücadele çalışmalarını an be an takip eden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, ekip sayısının arttırılması talimatının yanı sıra ilave araç temini ile mücadeleye ivme kazandırdı.

Sokağın nabzı ‘karla mücadele’ için attı

Düzce’nin karla zorlu sınavı hakkında sokağın nabzını tutan Öncü Haber ekibinin mikrofon uzattığı Düzceli vatandaşların büyük bir bölümü, özellikle Düzce Belediyesi’nin karla mücadele çalışmalarından memnun kaldıklarını söyledi. Düzce Belediyesi ekiplerinin karla mücadele için gece – gündüz çalıştıklarını ifade eden vatandaşlar, Düzce Belediyesi yönetimine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Düzceli vatandaşlar Düzce Belediyesi’nin karla mücadele çalışmalarını şu şekilde yorumladı:

“Allah tüm çalışanlardan razı olsun”

Fatih Turan: Düzce’de yaklaşık 1.5 metreye yakın kar yağdı. Düzce Belediyesi’nin karla mücadele çalışmalarını gayet güzel buldum. Merkezde olsun, ana caddelerde olsun, gece demeden, gündüz demeden çalıştılar. Allah razı olsun tüm çalışanlardan, emeklerine sağlık. Ara sokaklarda kaldırımları esnaflar temizliyor, ama genelde belediye personeli de ara sokaklardaki kaldırımları temizlemek için çalışıyor.

“Tüm mahallelerdeki yollar açıldı”

Fikret Gülbahar: Düzce Belediyesi’nin karla mücadele çalışmalarını çok güzel buldum. Takip ediyoruz, tüm mahallelerdeki yolları açtılar. Ben Aziziye Mahallesi’nde oturuyorum, bizim orada açılmayan yol kalmadı. Belediyenin çalışmalarından memnunuz.

“Daha güzel, daha planlı çalışma yapılabilirdi”

İsmail Soğan: Tabii ki yoğun bir kar yağışı yaşadık. Düzce Belediyesi’nin çalışmalarından kısmi olarak memnunum. Tabii noksanlıkları var, herkes bir mücadele verdi, bununda farkındayız. Daha güzel, daha planlı çalışma yapılabilirdi. Bu benim kendi fikrim.

“Ekipler şehir merkezinin her yerinde çalıştı”

İlyas Gökçe: Karla mücadele son hızla devam ediyor. Görüyoruz, belediye ekipleri yoğun bir şekilde çalışıyor. Gerçekten uğraşmak zor karla. Ekiplerin şehir merkezi ve mahallelerde çalıştığını görüyoruz. Ekiplerin çalışmalarını beğeniyorum.

“Kaldırımlarda insanlar kayıp düşüyorlar, belediye daha duyarlı olmalı”

Deniz Tepe: Ben karla mücadele çalışmalarını çok beğenmedim açıkçası. Çoğu yollar buz ve don, çoğu köy yolları kapandı. Bana yapılan çalışmalar gösteriş gibi geldi. Ana yolları açık tuttular ama sokak araları kapalı. Mahalle aralarında çok kar var. Belediyenin araçları girip çıkıyor ama günde bir defa gösteriş amaçlı giriyor. Düzce Belediyesi’nin bu konuda çok daha duyarlı olmalarını istiyorum. Özellikle kaldırımlarda insanlar kayıp düşüyorlar. Özellikle yaşlılar, kaldırımda yürürken çok büyük sıkıntı yaşıyorlar. Bu durum benim çok hoşuma gitmiyor açıkçası.

HABER: Savaş ARI