Metek köyü bitti şimdi Beyköy TOKİ evleri karmaşası başladı.
Hafta başından itibaren konut sahiplerine anahtarı teslim edilmeye başlandı. Bankada kuyruklarda bekleyip paralarını yatıran ve Anahtarlarını alan vatandaşların konutlardaki eksikliklerin yanı sıra konutlardaki sorunlar nedeniyle zaman zaman hak sahipleri ile vatandaşlar arasında tartışmalar yaşandığı öğrenildi.
Anahtar teslimi sırasında hak sahiplerinden bankaya 773 TL para yatırmaları istendi e parayı yatıranlara 200 TL'sinin deprem sigortası için alındığı bildirildi.
Parayı yatıran vatandaşlar konutlarının anahtarlarını teslim aldılar ve evlerine baktılar. Evlerdeki pek çok eksiğin bulunduğunu belirten vatandaşlar yetkililerin siz eksikleri tesbit edin bize bildirin biz bir yıl daha buradayız ve eksikleri tamamlayacağız dediklerini söylediler.
Konutların içindeki eksikleri yapacaklar. Ya altyapı ne olacak. Su ve kanalizasyon bağlantısı yok diyen hak sahipleri bu kadar beklettiler bir yandan kira ödedik bir yandan konut taksiti şimdide alt yapısı yapılmayan bu konutları verdiler altyapısı olmayan evde nasıl yaşanır yine bizler hem taksit hemde kira ödemeye mecbur bırakıldık bir çözüm istiyoruz diyorlar.
Beyköy TOKİ konutlarının şu andaki en büyük sorunu kanalizasyon ve içmesuyu şebekesi bağlantısıyla ilgili. Bu konu Belediye'nin sorumluluk alanına giriyor. Hak sahipleri Belediye Başkanı Osman Kılıç'ın surunu kısa sürede çözmesini ve evlerine taşınmasına yardımcı olmasını bekliyor.