Anadolu Gençlik Derneği Düzce Şubesi 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü dolayısıyla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen “Bir Destan Çanakkale” konulu konferansta tarihçi-yazar Ekrem Şama Çanakkale Zaferini anlattı. Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol, Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Ahmet Serdar Erdem, Saadet Partisi Bolu Eski Milletvekili Fethi Görür programa katıldı.

Program, Anadolu Gençlik Derneği Tanıtım ve Medya Komisyon Başkanı Mücahit Furkan Gürel’in Kuran Tilaveti ile başladı. Ardından Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Ahmet Serdar Erdem konferansın açılış konuşmasını yaptı.

Erdem, “Yaklaşık 42. Çalışma yılını geçiren Anadolu Gençlik Derneğimiz iyinin, doğrunun, güzelin hâkim kılınması için çalışmalarını sürdürüyor. Ben burada Çanakkale için bir şey söylemek için değil de bugün burada bu programı yaparken özellikle hem siz katılımcılara hem ilk görüşmeyi hocamızla yapan, hocamızı davet eden kıymetli başkan Şafak hocamıza teşekkür ediyorum.” dedi.



Erdem’in konuşmasının ardından Anadolu Gençlik Derneği Cumayeri Şubesinin minik üyeleri Çanakkale’yi anlatan şiirlerini okudu.
Program tarihçi-yazar Ekrem Şama Çanakkale Zaferini anlatan konferansıyla tamamlandı.

Günün anlam ve önemine ilişkin “Bir Destan Çanakkale” konulu konferansı ise tarihçi-yazar Ekrem Şama verdi.