Düzce Anıtpark Meydanında Jandarma Teşkilatının 182. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törene, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, Düzce İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, askeri erkan, emniyet güçleri ve zabıta ekipleri katıldı.

Düzce İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya’nın Atatürk Anıtına Çelenk Koyması ile başlayan tören, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatan için canlarının feda eden tüm şehitler için saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile devam etti.

Günün anlam ve önemine ilişkin açıklama yapan Düzce İl Jandarma Asayiş Komutanı Hanifi Alemdar, “Başarılarla dolu 182 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, milletimizin bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azim ve kararlılığındayız. Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında, gece, gündüz, sıcak, soğuk, yağmur, çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir.

 Jandarma; üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fiziki ve moral gücü ile kutsal vatan topraklarımız üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü ve teminatı olmuştur. Kahramanca, canı pahasına her türlü zor koşullarda en zor arazi kesimlerinde teröristle mücadele harekâtı icra eden Jandarma, Emniyet Teşkilatımız ve diğer Kurum ve Kuruluşlarla tam bir koordine içinde bağrından çıktığı milletinden aldığı destekle fedakarca görev yapmaktadır. Modern teknolojinin bütün imkanlarını etkinlikle kullanabilen, milli, ahlaki ve mesleki değerlerle yetişmiş personeliyle üstün bir vazife anlayışı, büyük bir sorumluluk duygusu ve özveriyle verilen tüm görevleri yerine getirme gayret, azim ve inancı içerisindedir” dedi.

Caymaz: "Jandarma bizlere geleceğe dair umut ve güven veriyor"

Jandarma Teşkilatının182. kuruluş yıldönümünü yayımladığı bir mesajla kutlayan DEVA Partisi İl Başkanı Murat Caymaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Kurulduğu 1839 yılından bu güne kadar milletimizin huzuru, can ve mal güvenliği için, Ülkemizin dört bir yanında mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 182. Yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.
 

Jandarma Teşkilatımız, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliğinin sağlanması için büyük bir fedakârlık ve kararlılıkla 182 yıldır görevini başarılı bir şekilde yerine getirmektedir
Köklü bir geçmişe, ülke sathına yayılmış teşkilat ve kadro ağına sahip Jandarma Teşkilatı, üstlenmiş olduğu bu önemli görevi gecesini gündüzüne katarak yerine getirmeye çalışmakta, yeri geldiğinde vatanı ve milleti için hayatını ortaya koymaktan çekinmemektedir. Her zaman ve her koşulda halkının yanında olmaya çalışan Jandarma Teşkilatı, teknolojik gelişmeler ışığında gücünü ve harekât yeteneğini artırmakta, özverili çalışmalarıyla tüm yurtta olduğu gibi İlimizde de güven unsurunun yapılanmasında çok ciddi çalışmalara imza atmaktadır.

 

Terörle mücadelenin yanında, gerçekleştirdiği operasyonlarla gençlerimizi zehirleyen uyuşturucu kaçakçılarının da korkulu rüyası haline gelen Jandarmamız; insan kaçakçılığından hırsızlığa, trafik denetimlerinden asayiş olaylarına kadar suçla ve suçluyla mücadelenin her noktasında başarıyla görev yapmakta, bizlere geleceğe dair umut ve güven vermektedir.
 

Bu duygu ve düşüncelerle, Jandarma Teşkilatımızın 182’inci kuruluş yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi de şükranla anıyor, halen görevde bulunan teşkilat mensuplarına da sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum."

HABER: Savaş ARI