Düzce Belediye Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından artık geleneksel hale getirilen ve bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen Düzce Otları Tyche Bereket Festivali devam ediyor. 9-10 Mayıs tarihlerinde iki gün olarak Düzce Üniversitesi’nde düzenlenen Ot Çalıştayı ile başlayan festivalin Anıtpark Meydanı etkinlikleri bugün başladı. Yöresel ürünler pazarı kurulan meydandaki açılışa Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve protokol üyeleri katıldı.



"Çevre illerde tanıtmak istiyoruz"
Vali Zülkif Dağlı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Başkanımızla birlikte 3.’sü düzenlenen Düzce Otları Tyche Bereket Günleri adı altında belediyemiz ve konseyimizle beraber düzenlenen bu etkinlikte birlikteyiz. Gördüğümüz gibi ot bakımından, kültür bakımından, yemek kültürü bakımından ne kadar zengin olduğumuzu hep birlikte stantlarımızı gezerek gördük. Bunun daha kalıcı olmasını diliyoruz. Bu yıl 3.'sü olmasına rağmen çok başarılı olduğunu görüyoruz. Önümüzdeki yıllarda da bunu ilimizde olduğu, kadar diğer illerde çevre illerde tanıtmak istiyoruz. Çevre illerden misafirlerimiz buraya gelsinler, Düzce’nin ne kadar bereketli olduğunu güzel bir yer olduğunu görsünler istiyoruz.” ifadelerinde bulundu.



Belediye Başkanı Mehmet Keleş de, festivalin her geçen gün daha profesyonelleştiğini ifade ederek, asıl hedefin Düzce'nin zenginliğini tüm Türkiye'ye sunmak olduğunu vurguladı.



Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen ise, bu festivalin gerçekleşmesinde emek sarf eden "Düzceli kızlarım" dediği kadınlara teşekkür etti.


Vali Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve protokol üyeleri Düzce Otları Tyche Bereket Festivali stantlarını gezerek, yetkililerden bilgiler aldı.

Ayrıca Düzce Otları Tyche Bereket Festivalinin 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası ile de birleştirilerek şenlik süresince engellilerin tüm etkinliklerde aktif rol alması sağlanacak.