Bugün Otizm Farkındalık Günü… Dünyada otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 2 Nisan “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edildi. Bu özel günde gerçekleştirilen program ve etkinliklerle farkındalığın arttırılması ve erken teşhis ile tedavinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

“Otizmin Farkındayız” etkinliği
Bu doğrultuda Düzce’de de anlamlı bir etkinliğe imza atıldı. Toplum Gönüllüleri Vakfı Düzce Üniversitesi Topluluğu tarafından Anıtpark Meydanı’nda “Otizmin Farkındayız” programı düzenlendi. Davul eşliğinde halaylar çekilen, horonlar oynanan etkinlikte vatandaşların otizme karşı daha fazla bilgi sahibi olması amaçlandı. Gösteriyi takip eden vatandaşlara bilgilendirici broşürlerin dağıtıldığı etkinlik hakkında bilgiler veren Toplum Gönüllüleri Vakfı Düzce Üniversitesi Topluluğu Koordinatörü Aykut Oğuzhan Kılıç, şöyle konuştu:

“Otizm bir hastalık değil”
“Biz sosyal sorumluluk projeleri üreten bir vakıfa bağlı gençlik örgütüyüz. Bugün 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü… Otizme ilgi çekmek için buradayız. Etkinliğimizin adı “Otizmin Farkındayız”. Otizm etkinliğimiz için halk dansları topluluğunu davet ettik. Horon var, halay var, dans ediyoruz ilgi çekmeye çalışıyoruz. İnsanlar buraya toplandığı zamanda broşürlerimizi dağıtıyoruz. Otizm bir hastalık değil yalnızca bir farklılık olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. İletişim becerileri yaşayan arkadaşlarımız. Sosyal becerileri zayıf olan arkadaşlarımız. Farkında olup ona göre davranmalıyız. İlgi çekmek için buradayız aynı zamanda Toplum Gönüllüleri Vakfı’nı tanıtmak için buradayız. Halktan ve yerelden de çalışmalarımıza destek bekliyoruz.”

Kılıç ayrıca otizmli bireylere etkinlik yapmaktan ziyade otizme ilgi çekmek için halk odaklı bir etkinlik düzenleme kararı aldıklarını ve bu doğrultuda Anıtpark’ta toplanan vatandaşları dağıttıkları broşürlerle bilgilendirdiklerini kaydetti.