Milli Mücadele kahramanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 82. yıldönümünde Anıtpark’ta anma töreni düzenlendi.

Anıtpark’ta Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören çelenk sunumu ile başladı. Düzce Valisi Cevdet Atay ve Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli Atatürk Anıtı’na yaptığı çelenk sunumun ardından Gazi’nin ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05'te çalan siren eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Atatürk Anıtı'ndaki bayraklar yarıya indirildi. Tören de daha sonra İstiklal Marşı ve şiirler okundu. Düzce Belediyesi Bando Takımı da Atatürk’ün sevdiği parçaları çaldı.

Törende Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, CHP İl Başkanı Haluk Kadri Demir ve daire başkanları hazır bulundu.

Tören sonrası emekli Türkçe öğretmeni Ali Özkal, Ata’nın anısına Arif Himet Par tarafından yazılan duygu dolu şiiri okudu.