Bugün 11 Mayıs Anneler Günü... Bugün, bizleri en saf, en temiz, karşılık beklemeksizin seven ve emek veren annelerimize sevgimizi gösterebilmek için bir fırsat olarak değerlendiriliyor.Aslında annelerimiz bizden maddi bir şey istemiyor, ayrıca ne yaparsak yapalım annelerin verdiği karşılıksız sevginin bedelini ödemek de imkansız. Yine de onları bir an için bile olsa mutlu görebilmek için bütün çabalar...

 

Anneler Günü tüm dünya ve Türkiye’de olduğu gibi düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Ak Parti Kaynaşlı Kadın Kolları Teşkilatı, Anneler günü nedeniyle bir program düzenledi. Etkinliğe, Ak Parti düzce Milletvekili Celal Erbay,  Ak Parti il Başkanı Fevai Arslan,  Kaynaşlı Belediye Başkanı Efdal Altundal, Ak Parti Düzce Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Günal, Ak Parti Kaynaşlı ilçe başkanı Birol Şahin, İlçe Kadın kolları başkanı Gamze Pak ve çok sayıda partili kadın katıldı.

 

Toplantıda bir konuşma yapan Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, annelerin gelecekte bayrak ve istiklali koruyacak nesilleri yetiştirme görevini üstlendiğini  söyledi. Erbay, İslam Bilgini Numan Bin Sabit’in hayatından örneklerle anne sevgisini anlatırken,  Sabit’in annesini neden sevdiği ile ilgili bir soruya, kendisini dokuz ay karnında, iki yıl kucağında, bir ömür boyunca da kalbinde taşıdığı için annesini sevdiğini söyleyerek cevap verdiğini belirtti. Erbay, sık sık tarihi örneklerle bezediği konuşmasında anne sevgisinin toplumumuzdaki yerini anlattı.

 

Ak Parti Kaynaşlı Kadın Kolları’nın düzenlediği etkinlikte, İl Başkanı Fevai Arslan, Belediye Başkanı Efdal Altundal, Ak Parti Düzce Kadın kolları başkanı Çiğdem Günal, Kaynaşlı ilçe başkanı Birol Şahin ve Kaynaşlı kadın kolları başkanı  Gamze Pak da birer konuşma yaparak anneler gününü kutladılar.

Etkinlikte, çocuklara anne ve anneler günü ile ilgili şiirler okurken, toplantıya katılan bayanlar canlı müzik eşliğinde eğlenme fırsatı da buldu.

 

Eğitim Bir Sen Düzce Şubesi Başkanı Ömer Tokgöz ise yayınladığı bir basın açıklaması ile, Anneler Günü’nün  annelere olan sevginin gösterilmesinin yanı sıra, annelerin sorunlarına da işaret etmek için bir fırsat olduğunu ifade etti. Tokgöz Anneler Günü’nün bir tüketim ve eğlence gününe dönüştüğünü belirtirken, son yıllarda sayıları hızla artan çalışan annelerin sorunlarına dikkat çekti. Devletin her işyerine kreş ve bebek basım üniteleri açmasını, emzirme izni süresinin arttırılmasını, çalışan kadınların  doğum izni nedeniyle pozisyon kaybına uğramasının önüne geçilmesini isteyen Tokgöz, kadınların pozitif ayrımcılık yapılarak sosyal ve siyasal hayatta yerini almasının sağlanması gerektiğini belirterek anneler gününü kutladı.