Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından Antalya tatiline gönderilen mahalle muhtarlarına verilen seminer kapanış oturumuyla tamamlandı. Muhtarlar 7-10 Kasım tarihlerinde eşleriyle gittikleri Antalya’da hem eğitim aldı hem de tatil yaptı. Seminerde verilen eğitimlerin dışında otelde keyifli zaman geçiren muhtarlar, müzik eşliğinde dans ettikleri videoları sosyal medyadan paylaşmayı ihmal etmedi.





Birim müdürleri Antalya’ya gitti
“Yerel Yönetimler Semineri” programına muhtarlık işlemlerinin bağlı olduğu Düzce Belediyesi birim müdürleri de katıldı.

Keleş’ten katılımcılara sertifika
Başkan Keleş seminerlere katılan muhtarlara sertifika verdi.



Belediyelerin muhtarlar ve vatandaşla aynı frekansta buluşarak sorunları çözebileceğini anlattık
Aynı eğitim programına Düzce Belediyesi Birim Müdürlerinin de katılmasını sağlayan Başkan Keleş, yaptığı açıklamada yerel yönetimlerde hizmetlerin devamı ve talep ve şikayetlerin değerlendirilmesinde belediye ile muhtarların koordinasyonuna dikkat çekerek, “Birim müdürlerimiz işleyişin ilk halkasını oluşturmaktadır. Bu anlamda muhtarlarımız vatandaşımızı dinleyerek gelip muhatabı ile konuyu çözüme kavuşturması açısından burada yerel yönetimlerde koordinasyonun önemine vurgu yaptık. Düzenlenen eğitim seminerinde belediyeler, muhtarlar ve vatandaşın aynı frekansta buluşarak sorunları en kısa sürede ve hızla çözebileceğini anlattık.” ifadelerini kullandı.

Türel başkanlar birliği toplantısına katıldı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, muhtarlar ve birim müdürlerine tatilde verilen “Yerel Yönetimler Semineri”nin kapanış toplantısına katıldı.



Eskiden Belediye Başkanı Valinin izni olmadan komşu ile bile gidemezdi
Türel, 14 sene içerisinde belediyelerin güçlendirilmesinde çok önemli gelişmeler yaşandığını vurgulayarak, eskiden bir Belediye Başkanı’nın Valinin izni olmadan komşu ile bile gidemediğini örnek verdi.