10 gün süren ve 54 ülkeden bin 460 sporcunun katıldığı Antalya'da düzenlenen Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası'na Yıldızlar kategorisinde katılan Düzce Gençlik Spor Kulübü sporcusu Nehir Marangoz sağ kol sikletinde dünya üçüncüsü olarak Düzce’yi ve ülkeyi gururlandırdı.

Ulusal ve uluslararası organizasyonlara hazırlanmaya şimdiden başlayan ancak antrenman yeri konusunda sıkıntılar yaşayan başarılı sporcu Nehir’in antrenörü ve aynı zamanda milli takım antrenörü olan Ali Günaçtı, Düzce’de bilek güreşi potansiyelinin çok olduğunu ancak çalışma ortamının yetersiz olduğunu belirterek, yetkililerden destek olmalarını talep ettiğini söyledi.

Antrenör Günaçtı konu ile ilgili Öncü Haber’e şu açıklamalarda bulundu:

“Nehir için bu daha başlangıç. Önümüzdeki sene Avrupa şampiyonluğu hedefimiz. Tabii ilk önce Türkiye Şampiyonluğu daha sonra ise Dünya Şampiyonluğu hedeflerimiz arasında. Fakat Nehir’in ailesi yazın belli döneminde fındık işi ile ilgilendikleri için Nehir’de ailesi ile birlikte onlara yardımcı oldu. Bunun için de çalışmalarımızda aksama oldu. En önemli sıkıntımız ise Nehir’le çalışma yapacak bir yerimiz olmaması. Nehir’i özel bir spor merkezine çalışması için kendi imkanlarımla göndermeye çalıştım. Kimse bize bu konuda bir destek sağlamadı. Çok daha başarılı olabilecekken bu tür problemler yüzünden Dünya üçüncüsü olabildi. Nehir’le geçtiğimiz dönemde okul sporlarında tanıştık. Çok yetenekli bir kız ve gerekli imkanlar sağlanırsa daha iyi dereceler elde edeceğine inanıyorum.”