Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasında İzmir'den Düzce'ye ağaç almaya gelen şahıslar sokağa çıkma izni olmadıkları gerekçesiyle 3 bin 150'şer lira ceza yedi. Ceza yememek için polis ekiplerine uzun süre dil döken araç sürücüsü, “Ben bunu bilseydim gelmezdim Düzce'ye. Abi yapma gözünü seveyim” dese de cezadan kurtulamadı.

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesiyle pandemi sürecinde pazartesi sabah 05.00'a kadar kesintisiz devam edecek olan sokağa çıkma kısıtlamasında, polis ekipleri şehrin dört bir yanında uygulama gerçekleştiriyor. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Bahçeşehir Bağlantı Yolu'nda gerçekleştirdikleri trafik uygulamasında durdurulan araçta bulunan 2 kişinin sokağa çıkma izni olmadığı tespit etti. İzmir'den Düzce'ye ağaç almaya geldiklerini söyleyen şahıslar ceza yememek için polise uzun süre dil döktü. Sokağa çıkma mazeretini soran polis ekiplerine orman ürünleri işi yaptıklarını ve sokağa çıkma izinlerinin olduğunu söyleyen şahısların gösterdikleri belgeyi inceleyen ekipler, sokağa çıkma izinlerinin sadece İzmir ili sınırları içerisinde olduğunu belirdi. Polis ekiplerinin ceza yazılacağını söylemesi üzerine araç sürücüsü, “Yasak olduğunu bilseydik vallahi çıkmazdık dışarıya. İzin belgem de var. Tarım ve orman işi yapanlara serbest yazıyordu. Düzce'den ağaç almaya geldik. Ben bunu bilseydim gelmezdim Düzce'ye. Abi yapma gözünü seveyim.” diyerek ceza yememek için dil döktü.

Ekipler, sokağa çıkma kısıtlamasına uymayarak İzmir'den Düzce'ye seyahat eden 2 şahsa toplam 6 bin 300 lira idari para cezası uyguladı.

Araç ile market alışverişi pahalıya patladı

Öte yandan ülke genelinde devam eden sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında hafta sonu saat 10.00 ila 17.00 saatleri arasında vatandaşların evlerine yakın olan marketlere yürüyerek gitmelerine izin verilmişti. Düzce'de vatandaşlara evlerinin yakınındaki marketlere yürüyerek gitmek yerine araçları ile şehir merkezindeki markete gitmek pahalıya mal oldu. Drone ile yapılan denetimlerde 25 kişiye sokağa çıkma kısıtlamasına riayet etmedikleri gerekçesi ile 3 bin 150'şer liradan toplam 78 bin 750 lira idari para cezası kesildi. (İHA)