Düzce kalıcı konutlar bölgeside kardan en çok etkilenen yerleşim alanlarının başında geliyordu. Yüksek kesimlerinde kar kalınlığının bir metreyi bulduğu bölglerde ulaşımdada büyük sıkıntılar yaşandı.

Bağlantı yolunda pazar gecesinden itibaren başlayan kar nedeniyle trafik ekipleri gün boyu denetimlerini ve zincirsiz araçların rampaları çıkamayacakları için zinciler takmaları konsunda uyarıyorlar ancak bazı sürücüler varki tüm uyarılara rağmen zincir takmadan yoluna devam etmekte direniyor ancak ekipler tarafından tüm uyarılara rağmen zincir tamkadan diğer yollardan gecip konutlara giden bu tür araçlar rampalara geldiğinde durumun ciddiyetini anlıyorlar.

Kalıcı konutlar anıtpark mevkinde rampalara çıkmaya çalışan belediye otobüsleride çıkamayınca mecburen güçlükle geri gelmeye çalıştılar ve diğer yollardan çıkmak için şanslarını denediler ancak başarılı olamayınca yolcularını indirmek zorunda kaldılar.
Otobüslerle evlerine ulaşmaya çalışanv atandaşlarda soğuk ve kar ayğışına rağmen mecburen ellerinde çantalarıyla dik rampayı aşarak evlerine varmaya çılıştılar.

dik rampa kavşağında ise araçlar arasında adeta tırmanma yarışı yapıldı ve onlarca araç kısa bir mesafeyi çıkmak için dakikalarca mücadele verdiler bazıları çıktı pek çoğu ise mecburen geri dönmek zorunda kaldılar.