Düzce’de yayalara ait olan kaldırımlar, sadece duyarsız sürücüler değil ticari işletmeler tarafından da sorumsuzca işgal ediliyor. Bunun son örneği bu sabah Şen Sokak’ta yaşandı.

Sokakta faaliyet gösteren Aras Kargo Şubesi’nin çalışanları, dağıtacakları binlerce koliyi kaldırıma yayarak ayırmaya kalktı. Düzce Valiliği’nin yanında olması nedeniyle işlek bir sokak olan güzergahta yoğun araç ve yaya trafiğini görmezden gelen kargo çalışanları, iş yerinin önündeki metrelerce alana kargo paketlerini üst üste koydu. Vatandaşların yürüme yolunu kapatan bu duyarsızlığa göz yummayan Öncü Haber ekibi, hemen haber merkezine ulaşan fotoğraflarla durumu Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkililerine iletti. Sabah saatlerinde göz göre göre yaşanan kargo rezilliği ihbarına kayıtsız kalmayan zabıta ekipleri kısa sürede soluğu bölgede aldı.

Yasak olmasına karşılık yaya geçişini engelleyecek şekilde kaldırımı işgal eden Aras Kargo Şubesi’ne zabıta tarafından cezai işlem uygulandı.

Öte yandan vatandaşlar Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa denetim gerçekleştiren Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün özellikle sabah ve akşam saatlerinde kaldırım ve özellikle motorlu araç geçişine kapatılan İstanbul Caddesi üzerinde motosiklet denetimlerini sıklaştırmasını talep etti.