Düzce'nin içme suyu ihtiyacını karşılayan, Uğursuyu Regületörü'nden Düzce Belediyesi Su Arıtma Tesisi'ne su taşıyan ana borusu, dün akşam saatlerinde yüksek basınç nedeniyle patladı. Su borusunun patlamasıyla birlikte, Düzce Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri bölgeye yönlendirildi.

Ana su borusunda oluşan arıza nedeniyle Düzce Belediyesi tarafından merkez ve mahallelere su verilemeyeceği duyuruldu. Düzce Belediyesi Fen İşleri ile Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, gece boyu süren özverili çalışmaları ile arızayı gidermesinin ardından ana şebekeye yeniden su verildi.

Konu ile ilgili Düzce Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Dün akşam saatlerinde meydana gelen içme suyu ana boru hattında oluşan arıza ekiplerimizin yoğun çalışması ile giderilmiştir. Gece saatlerinde su verilmeye başlanmıştır. Özveriyle çalışan tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ederiz” denildi.

Mahalle halkı duruma tepki gösterdi…

Düzce’nin içme suyu ihtiyacını karşılayan ve miadını dolduran asbestli boru hattının mahallerinden geçmesini istemeyene Beyköy Beldesi Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, hattın değiştirilmesini istedi.

Konu ile ilgili defalarca Düzce Belediyesi’ne şikayetlerini bildirdiklerini söyleyen mahalle sakinleri, “Bu borular çok eski. Yıllardır bu boru hattı buradan geçiyor. Eğer ana boru gece saatlerinde patlasaydı, biz evlerimizde boğulacaktık. Şimdi de tarlalarımızı ve evlerimizin önünü hep su bastı. Emeklerimiz ziyan oldu. Biz bu ana boru hattının buradan kaldırılarak başka yere taşınmasını istiyoruz” dediler.

Öte yandan ana borunun patlamasıyla birlikte evlerin önünün, ahırların ve ekili tarım arazilerinin sular altında kalması ile birlikte büyük çapta maddi hasarın meydana geldiği öğrenildi.

HABER: Savaş ARI