ak parti düzce il başkanı fevai arslan fındık stratejisinde yapılan ve düzce kmerkez ile kaynaşlıyı kapsayan değişiklik ile ilgili yaptığı açıklamada mağduriyetin giderildiğini söyledi.
2001 Yılı Bakanlar kurulu kararnamesinde yapılan düzenlemeyle Düzce Merkez ilçe ve Beldeleriyle Kaynaşlı ilçesi fındık dikim alanları dışarısında bırakıldığını ve bu durumun uzun yıllar bölgedeki fındık üreticisinin mağduriyetine sebep olduğunu hatırlatan Arslan, “ Nitekim Fındık politikasında 2009 yılında yürürlüğe konulan ‘Devletin fındık alımından vazgeçip fındık üreticisini destekleme’ modeli tüm kamuoyunun malumudur. Bu politika çerçevesinde arz , talep ilişkisi içerisinde oluşan fındık fiyatı üreticimizin yüzünü güldürmektedir. Bu sisteminin işleyebilmesi açısından en önemli ayaklardan birisi üreticinin doğrudan desteklenmesidir. Nitekim bu modelde 3 yıl süreyle dönüm başına 150 TL destekleme ödemesi öngörülmüştür. Ancak 2001 yılı DSP- MHP – ANAP Koalisyon hükümetinin çıkardığı fındık kararnamesi nedeniyle Düzce Merkez İlçe ve Beldeleri ile Kaynaşlı İlçesi fındık üreticilerimiz bu desteklemeden yararlanamayacaklardı. Bu konuda Kamuoyuna daha önce açıkladığımız gibi konuyu Başbakanımız ve Tarım Bakanımız nezdinde olmak üzere milletvekillerimiz sıkı bir şekilde takip etti. “ dedi.

“ Taleplerimizin haklılığı kabul edilerek bugün itibariyle mağduriyetimizin giderildiği müjdesini sizinle paylaşmak istiyorum.” diyen Arslan, “ 2001 yılında yapılan bu yanlış uygulama AK Parti hükümeti tarafından kaldırılmış. Yeni çıkan kararnameyle Düzce Merkez ve Merkeze bağlı Belde ve köyler, Sakarya Karapürçek, Ferizli ilçeleri , Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi destekleme kapsamına alınmış ve 750 Rakımın üzerindeki fındık alanlarımızda destekleme kapsamına girmiştir. 2009 yılı destekleme ödemelerinden bu ilçelerimiz ve beldelerimizdeki fındık üreticilerimizin de yararlanacağını tüm kamuoyuna saygılarımla bildiririm.” şeklinde konuştu.