25. Dönem Düzce Milletvekili ve 26. Dönem Ak Parti Düzce Milletvekili aday adayı Fevai Arslan dün akşam Erol Tayhan’ın sunduğu Günlük programına konuk oldu.

ÇORBADA HERKESİN TUZU VAR

Düzce Milletvekili Fevai Arslan partisinin Merkez Karar Yürütme Kurulu’nun (MKYK) yedek listesine girmesini “ layık görenlere teşekkür ediyorum. ”şeklinde değerlendirirken, bu durumu bu dönemki uyumlu çalışmaya yordu.
Arslan, “Çorbada herkesin tuzu var. Benim listede yer alma noktasında bir ısrarım yada çalışmam olmadı. Genel başkanımız bize de yer vermiş. Bu bir davadır. Bu yolda ne icap ediyor da yerine getirmektir.”diye konuştu.

DİREK İSTEMESEK DE İMALARLA BELİRTİYORUZ

Bu dönem yakaladıkları uyumun hizmete de olumlu yansıdığını vurgulayan Arslan, 2,5 ayda Düzce’de önemli kaynaklar getirmeyi başardıklarını dile getirdi. Arslan, Düzce’nin bir “bakan” talebini de bu dönem dillendirmeye başladıklarını söyledi.

Arslan, “ Düzce 4 seferdir 3-0 yapıyor. Düzce Ak Parti’nin kalesi oldu. artık bunun avantajlarını biz bu dönem iyi kullandık.”derken, bakanlık konusunda “ genelde bakanlar büyük şehirlerden yapılıyor. Bunu dillendirmeye başladık. Direk istemesek de imalarla belirtiyoruz. Seçmen bizim partimize teveccüh göstermese bizim de hizmet etme imkanımız olmaz. Bu yıl iki buçuk ayda çok güzel yatırımlar için kaynaklar elde ettik. Bunda bütün arkadaşlarımızın emeği var.” dedi.

KAPTAN DEĞİŞTİ DİYE GEMİ TERK EDİLMEZ

Adaylık ve parti içi küskünlüklerle ilgili ise Arslan şu ifadeleri kullandı: “Kaptan değişti diye gemi terk edilmez. Siyaset kimseye baki değildir.  Ben Fevai Arslan olarak  bu partinin kuruluşundan gelmişim. Çeşitli kademelerde bulunmuşum. 2 dönem vekillik yapmışım, 3 döneme adayım. Makul görürlerse milletvekili olarak görmezlerse eski vekil kimliği ile devam edeceğim. 350 bin nüfuslu Düzce’de benden daha iyi vekillik yapacak mutlaka birileri vardır. Millet yetkiyi bize vermiş. Bunu da sırtımızda yumurta küfesi hassasiyetinde taşıyoruz. Bu küfeyi başkası da taşıyabilir.  Bunu makul görmek lazım.” dedi.

Arslan, 3 aylık milletvekili olanların devam etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Milletvekili Arslan,” 2-3 ay milletvekili olanların devam etmesi gerektiğini düşüyorum. Başarılı olmuş yada oyunu sabit tutmuş illerde  biraz daha müsemma göstermeli. Ancak karar genel merkezindir. “ifadelerini kullandı.

HERKES HER YİĞİDİN YOĞURT YİYİŞİNİ BEĞENMEYEBİLİR

Arslan, belediye başkanlarının hizmetlerine yönelik yapılan eleştirileri de “her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır.” şeklinde yorumladı. Arslan, “ herkes her yiğidin yoğurt yiyişini beğenmeye bilir.  Belediye başkanları doğru yaptığını düşünebilir.  Orada oturan vatandaşlar yanlış gördüğü için tenkit edebilir. Bunu makul karşılamak lazım.  Bizler eleştiriye açık olmalıyız. Önemli olan orta yolu olmak.”dedi.

Arslan, “Ak Parti Ne yaptı ki..” yönündeki söylemleri şöyle değerlendirdi: “ Ak Parti hiçbir şey yapmadı demek, gönle ağır geliyor. Düzce’de 13 yılda ne yapıldıysa hangi yatırım yapıldıysa tüm ak parti teşkilatının imzası var. Az yada çok. Eksik gelen tarafları olabilir. Eksiğinde fazlasında da AK Parti Teşkilatının emeği var.”

HİÇBİR ŞEY YAPMADI DİYENLER…

Arslan, Düzce’nin tüm konularına vakıf olduklarını da sözlerine eklerken, yapılmayanlar kadar yapılanların da söylenmesi gerektiğini belirtti.

Arslan, “hiçbir şey yapılmadı diyenlerin bir anlık kızgınlıkla söylediğini düşünüyorum. kalben söylediklerine inanmıyorum.” diye konuştu.

HEDEFİMİZ…

Milletvekili Fevai Arslan 1 Kasım seçimleri ile ilgili Ak Parti’nin hedefini rakam vermeden açıkladı.” Hem Düzce’de hem Türkiye’de eski oranın üstüne çıkmak.”dedi.

Düzce’deki muhalefetin 2002 yılından beri durumunun belli olduğunu söyleyen Arslan, bu seçiminde durumu değiştirmeyeceğini dile getirdi.