Merkez üssü Gölyaka İlçesi olan 5,9 büyüklüğündeki depremle beraber 23 yıl sonra Düzceliler deprem korkusunu yine çok yakından hissetmeye başladı.

Günlerdir 4,6 ila 0,8 şiddetleri arasında meydana gelen artçı sarsıntılara bugün saat 13.03’te merkez üssü Paşakonağı Köyü olan 3,7 şiddetindeki deprem de eklendi.

Öğle saatinde meydana gelerek yürekleri ağızlara getiren sarsıntının ardından Haber Ekibimiz, Gölyaka’da meydana gelen 5,9 luk depremi büyük ölçüde kestiren Deprem Kestirim Uzmanı Kadir Sütçü ile irtibata geçti.

Haber Ekibimiz tarafından Sütçü ’ye önümüzdeki günlerde Düzce ile ilgili deprem grafiğinin sorulması üzerine; “önümüzdeki günlerde Düzce’de 4 şiddetinden yukarı bir deprem beklemiyoruz. Beklediğimiz büyük artçı ise bugün 3,7 olarak meydana geldi.” Şeklinde konuştu.

“Her deprem sonrası olduğu gibi artçılar devam edebilir”

Her deprem sonrası olduğu gibi artçıların devam edebileceğini kaydeden Sütçü; “Her deprem sonrası olduğu gibi artçılar devam edebilir, korkulacak bir durum söz konusu değildir. Zeminin oturması için artçıların meydana gelmesi iyi bir şeydir. Düzceliler rahat olsun, önümüzdeki günlerde büyük bir deprem beklenmiyor.” İfadelerine yer verdi.

Editör- Ahmet Çelik