Trafik kazalarını azaltmak isteyen emniyet, özel bir program hazırladı. Buna göre, kaza rekortmeni olarak anılan Düzce'nin de aralarında bulunduğu şehirlerarası yollarda 24 saat yol denetimi yapılacak. Trafik ekiplerinin kontrol yapmadığı yollarda rahat hareket eden sürücülerde‘yakalanma’ korkusunu arttırmak için çözüm sivil polislerde aranacak. Sürekli olacak denetimlerde kural ihlalini tespit eden sivil polisler hemen durumu Düzce İl Emniyeti'ne ihbar edecek.

 

Kazaları en asgariye düşürmek için...

 

Şehirlerarası yollarda yaşanan ölümlü ve yaralanmalı kazaları en asgariye düşürmek isteyen Emniyet Genel Müdürlüğü ölüm yolları ve kör noktaların haritasını çıkardı. Bu haritada trafik kazalarının yoğun görüldüğü Düzce'deki şehirlerarası yollar da yer aldı. Hazırlanan yeni programla daha önce bayramlar gibi artan trafik yoğunluğuna bağlı olarak görevlendirilen sivil ekiplerin ölüm yollarında 24 saat seyir halinde olması kararlaştırıldı. Bu yılki sloganı ‘Trafik terörüne sıfır ölüm’ olan Emniyet Genel Müdürlüğü bu özel programla trafik terörüne “dur” demeyi hedefliyor.

 

Radarlı hız denetimi artacak

 

Aşırı hız, dikkatsizlik, hatalı sollama, yakın takip ve yorgunluk gibi nedenlerle yaşanan kazalara karşı özellikle yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasına sayılı günler kala tedbirlerini arttıran emniyet, tedbir programına göre, trafik ışıklarına müdahale edilebilecek, TEM'de ve bölünmüş yollarda radarlı hız denetimine ağırlık verecek ve araçları durdurmadan da plakasına cezai işlem uygulayabilecek.

 

Öte yandan artık şehirlerarası yollarda sivil polislerin kural ihlallerine göz açtırmayacak olduğu bu yeni uygulama ile Düzce'de özellikle D-100 Karayolu'ndaki kavşaklarda ve TEM'de ise Gümüşova Rampaları mevkiinde sık sık yaşanan kazaların en aza inmesi bekleniyor.


Haber; C. ÜSTÜNER