Yapıldıktan sonra Yenikent'in bütün bölgelerinde bulunan Kalıcı İş Merkezleri'nde aktif halde sadece birkaç dükkan bulunurken diğer dükkanların boş kalması ise iş merkezleri günden güne çürütüyor.

Merkezlerin iç kısımlarındaki bakımsızlık nedeniyle tavanlarda çökme olurken merkezlere yapılan ve maddi olarak büyük maliyete yol açan asansörler de çürümeye bırakılmış durumda bulunuyor. Merkezlerin çatı katları ve zemin katları ise neredeyse bir çöplüğü andırıyor.

Giderek çürüyen Kalıcı İş Merkezleri'ni 8 Nisan günü Vali Bülent Kılınç ve Belediye Başkanı İsmail Bayram da ziyaret etmişti. Ziyaretçiler yaptıkları konuşmalarda iş merkezlerinin en iyi şekilde değerlendirilmeye çalışılacağını belirtmişlerdi. Özellikle Düzce Üniversitesi bünyesinde kullanılması için iş merkezlerinin üniversiteye sağlanması konuşmalarla gündeme gelirken bu durum karşısında ne gerekiyorsa yapılacağı da ziyaret sırasında yapılan konuşmalar arasındaydı.

Aradan iki ay geçti ama iş merkezlerinin ne olacağı konusunda hala somut bir adım atılmadı. Merkezler ise bu kötü durum karşısında ayakta durmaya çalışıyor.