Kenan Üstünel'in emekliye ayrılması sonrasında aylardır vali yardımcısının vekalat ettiği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği koltuğuna kimin oturacağı imzadan çıktı ancak hala tartışmalar devam ediyor. 3 milletvekili ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in aldığı ortak kararla İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın önüne Gümüşova Eski Belediye Başkanı Muharrem Tozan'ın ismi sunulurken AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'nun bu atamadan hoşnut olmadığı gündeme geldi.


Ankara’daki resmi prosedür tamamlandı


Öncü TV Ana Haber Bülteni'ne telefon bağlantısı ile katılarak atamaya ilişkin merak edilen konulara açıklık getiren Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, ilk olarak atamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İçişleri bakanı ve müsteşarla yaptıkları görüşmelerde Düzce'nin genel sekreterlik boşluğundan yaşadığı sıkıntıyı belirttiklerini ve Tozan'ın bu makama uygun bir atama olacağını söylediklerini dile getirdi. Korkmaz, “Yaptığımız görüşmeler sonucu bakanımız da genel sekreterlik için mutabık kaldığımız ismi olumlu karşıladı. Bizde kendilerine Tozan'ın ismini yazılı bir şekilde arz ettik. Bakanımızla bugün (23 Nisan) konuştum. Atamayı yaptığını imzayı attığını ve gönderdiğini söyledi. Göreve başlaması için sayın valimize ulaşması lazım. Düzce'de atama makamı orasıdır, gelen atamayı teyit etmesi lazım. Ankara’daki resmi prosedür tamamlandı.” dedi.

 

Böyle bir tecrübeyi Düzce'ye kazandırdık


Eski Başkan Tozan konusunda 3 vekilin ve Düzce Belediye Başkanının mutabık olduğunun altını sık sık çizen Milletvekili Korkmaz, “Mutabakat sonucunda böyle bir girişimde bulunduk. Bu arkadaşımız 2 dönem belediye başkanlığı yapmış bir arkadaşımız... Bu tür işleri çok iyi bilen biri. Böyle bir tecrübeyi Düzce'ye kazandırmış olduk.” şeklinde konuştu.


Bir sıkıntı varsa bizimle konuşmalıydı


AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'nun genel sekreterlik makamına farklı bir isim düşünmesi nedeniyle teşkilatlarla toplantı düzenleyerek kararın değiştirilmesine yönelik girişimlerde bulunduğu söylentileri için ise Korkmaz, şunları kaydetti: “Kaşıkoğlu’nun yaptığı toplantıdan haberim yok. Böyle bir toplantı ne için yapıldıysa bende merak ediyorum. Bu ne il başkanının ne ilçe başkanlarının ne de İGM üyelerinin işi değil. Biz vekiller olarak anlaştıktan sonra Sayın Kaşıkoğlu'nun il başkanı olarak fikri olabilir, demokratik hakkını kullanabilir ama burada irade biziz. Siyasi irade ve bizim vermiş olduğumuz karar doğrultusunda çözüme gidilir. 3 vekilin anlaştığı konuda daha konuşacak bir şey yok. Kaşıkoğlu'nun ne bana ne Fevai Arslan'a ne Osman Çakır'a bir şey söylediğini duymadım. Bir sıkıntı varsa bunu bizimle konuşması lazımdı. Ben böyle bir toplantı yaptığını sanmıyorum. Bu toplantı yapılacaksa önce bizimle yapılması lazım. Sonuçta kararı veren biziz. Çözüm noktası aranıyorsa biz çözümü bulduk ama başka bir çözüm bulunmak isteniyorsa bununda konuşulması gereken biziz.”

 

Vekiller olarak tavrımız nettir


Kararın artık imzadan çıktığını ve dönüşün olmayacağını vurgulayan Korkmaz, “İsim konusunda bir rahatsızlık varsa bu teşkilat içinde görüşülüp konuşulur. Biz vekiller olarak tavrımız nettir. Bunun geri dönüşü söz konusu değil.” dedi.

 

 

 

Haber;C.Üstüner