Düzce’de hızlı tırmanışını sürdüren Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını vaka sayısı durdurulamıyor. Vaka artışında Türkiye’de birinci sırada yer alan Düzce’de ‘Ek tedbirler alınacak mı?’ sorusu gündeme gelirken, bugün Düzce Valiliği Toplantı Salonunda düzenlenen İl Pandemi Kurulu Toplantısında Vali Cevdet Atay önemli açıklamalarda bulundu.

Vali Atay Başkanlığında düzenlenen ve İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz’ında hazır bulunduğu toplantı koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında telekonferans aracılığı ile düzenlendi. Toplantıya online olarak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Cengiz Tuncer, TSO Başkanı Tuncay Şahin, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, kurum müdürleri ve ilçe kaymakamları katıldı.

“Artışın önüne geçemiyoruz”

Toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Cevdet Atay, Düzce’deki vaka artışının Türkiye’de ilk sıralarda olduğunu anımsatarak, “Bildiğiniz üzere son hafta açıklanan verilerde ilimizde vaka artış oranı maalesef en önde gidiyor. Biz Düzce’nin birinci sırada gitmesini istiyoruz ama bu vaka artışında değil. Almamız gereken yapmamız gereken neler var bunu tekrar arkadaşlarımızla video konferans yöntemiyle tekrardan tüm Daire Müdürlerimizle toplantıya geçeceğiz. Buradaki amacımız aslında çok yerinde kararlar alınmış ve bu kararları bizde uygulamaya çalışıyoruz ama buna rağmen bu artışlarımızı neden oluyor?” dedi.

“Mücadelemiz sürüyor…”

Vaka artışının önüne geçmek için Düzce’deki tüm kurum ve kuruluşlarla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdüğüne dikkat çeken Vali Atay, “Benim buradan bir iki konuyu mutlaka hatırlatmam gerekiyor. Arkadaşlar malumunuz bir mücadele içerisindeyiz. Bu mücadele sadece kamu kurum ve kuruluşlarının vereceği bir mücadele değil. Tüm vatandaşlarımızın herkesin bu mücadeleye destek olması ortak olması gerekiyor. Bu artışları durduracağız ve tersine çevirmemiz gerekiyor. Bunun için alınan bu tedbirlerin uygulanmasında eksiklik var mı? Bunların üzerinden tekrar geçeceğiz. Belki aldığımız tedbirlerin uygulanması konusunda daha titiz olacağız.   Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız olayın ciddiyetinde. Buna benzer olayları ilimiz genelinde daha önce yaşadık ama orada da çevirmiştik, inşallah bunu da çevireceğiz. Sağlıkta çalışan insanlarında bir gücü var. Hastanelerimizin bu konuda daha fazla sıkıntıya girmemesi için elimizden gelen gayretin en üst derecede olanını göstermek durumundayız. Özellikle virüse yakalanan kişiler eyer evlerinde kendilerini izole edemiyorlarsa çünkü bu olay en çok ev içinde oluyor. Maalesef evinde bulunan bütün herkese bulaştırma durumunda Biz bu insanları daha önce yaptığımız gibi yine misafir etmeye hazırız. İzole olmaya imkânı olmayan vatandaşlarımızın ya da evinde kalabalık yaşayanlar varsa hane halkına ya da yakınlarına bulaştıracak durumdaysa lütfen haberimiz olsun Kamu görevlisi arkadaşlarımızda bu konuyu filyasyon çalışmalarında mutlaka gözden geçiriyorlardır. Daha önce bu şekilde bir talimatımız olmuştu onlarda titiz bir şekilde bu konulara bakıyorlardı yine baksınlar yine biz onları misafir etmeye razıyız. Bu virüsü sadece kamu kurum ve kuruluşlar değil vatandaşlarımızın tamamı bu kurallara uyarak ancak bu işin üstesinden gelebiliriz. Burada tüm Düzceli Hemşerilerime ve bizlere büyük görevler düşüyor. Bu hafta maalesef durumumuz iyi değildi ama inşallah bunu çevirmeye hep birlikte sizlerin desteği ile birlikte çevireceğiz diye düşünüyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.

“Ek tedbirleri düşüneceğiz”

Öncü Haber Muhabiri Savaş Arı’nın ‘Vaka artışının önüne geçmek için ek tedbirler alınacak mı?’ sorusuna ‘Alınan önlemler yeterince yerinde’ diyerek cevap veren Vali Atay, “Aslında alınan önlemler yeterince yerinde, bu ek tedbirleri düşüneceğiz. Alınan tedbirleri normal şartlarda uyguladığımızda zaten İnşallah sonuca ulaşırız diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.  

HABER: Savaş ARI