Yaptığı huzur toplantılarıyla Düzce genelindeki tüm mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyen İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman dün akşamda Cumhuriyet Mahallesi'ne gitti. Beraberindeki ekiple mahalle sakinlerinin sorunlarını yerinde inceleyen Kahraman, vatandaşlara uyarılarda bulunarak her türlü sorunun takipçisi olacaklarını vurguladı. İsteyen herkesin kendisine rahatlıkla ulaşabileceğini de belirten Kahraman, “Şu anda Düzce'de öncelikli olarak iki konuya ağırlık veriyoruz. Bunlardan birincisi asayiş olayları. Bu konuda siz vatandaşlardan da yardım istiyoruz. Gördüğünüz her şeyi bize iletin ve bu şekilde bize yardımcı olun. Tanımadığınız insanları evlerinize almayın. Özellikle ev hanımlarımızın bu konuda dikkatli olması gerekiyor. Satıcı görünümlü insanlar evlere girerek hırsızlık yapıyorlar. Bu nedenle hepimizin dikkatli olması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

İkinci sorunları olan trafik konusunda da vatandaşlara uyarılarda bulunan Kahraman, “İkinci sorunumuz trafik. Şehirlerarası ve şehir içi trafiğinde sizinde bildiğiniz gibi sık sık kazalar oluyor. Bu konuda da vatandaşlara büyük görevler düşüyor. Kaza yapan vatandaş emniyeti arıyor ama olayan şokuyla karşı taraftaki aracın plakasını almıyor. Böyle olunca da bizde gerekli müdahaleyi yapamıyoruz. Aramızda hız limitlerini, trafik işaretlerinin tamamını bilmeyen arkadaşlarımız da vardır. Bu konuda da biraz özverili bulunmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinleri de yaşadıkları sorunları anlatırken sorunlarından birinin hız kesici olmadığını ve zor durumda kaldıkları, diğerinin ise özellikle cuma günleri namaz sırasında sık sık hırsızlık olaylarının yaşandığını söyledi. Kahraman ise yaşanan sorunları not aldırırken sorunların çözümü için gerekli işlemleri yapacaklarını söyledi.