Saadet Partisi Genel Merkezi, gündem normale dönene kadar 81 ildeki teşkilatlarında her hafta perşembe günü toplantı yapma kararı aldı. Bu amaçla bugün düzenlenen toplantıda konuşan Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol, 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye’nin aslına, özüne ve ruh köküne dönmesi için tarihi bir fırsat olduğu söyledi.

“TEMİZLENMELERİ İÇİN BİR FIRSATTIR”

Mertol, “15 Temmuz’un, bütün vahametine rağmen Türkiye için yeni bir fırsat, yeni bir umut ve yeni bir başlangıç oluşturabileceğini vurguluyoruz. Evet,15 Temmuz ordunun içindeki darbecilerin, cuntacıların ve ihanet çetelerinin temizlenmesi için bir fırsattır. 15 Temmuz, devletin bütün kurumlarına, hatta en mahrem noktalarına kadar sirayet etmiş olan habis urların temizlenmesi için bir fırsattır. 15 Temmuz, NATO ile, Amerika ile işbirliği yapılarak ne Türkiye’ye, ne de İslam dünyasına hizmet edilemeyeceğini anlamak için bir fırsattır. En nihayetinde 15 Temmuz, Türkiye’nin aslına, özüne ve ruh köküne dönmesi için tarihi bir fırsattır. Biz bundan sonra da atılacak müspet adımları desteklemeye hazırız.”

“ASLA SİYASİ FIRSATÇILIĞA DÖNÜŞTÜRÜLMEMELİ”

Saadet Partisi  İl Başkanı Mertol, 15 Temmuz'un Türkiye için ortaya çıkarttığı bu fırsatların siyasi bir fırsatçılığa dönüştürülmemesi gerektiğini ise şu sözlerler ifade etti:

“Ancak, yine en başından beri uyarıyoruz, 15 Temmuz’un Türkiye için, milletimiz için ortaya çıkardığı bu fırsatlar, asla siyasi bir fırsatçılığa dönüştürülmemeli; millet daha bir kamplara ayrılmamalıdır.”

“TÜRKİYE GEÇMİŞTE ÇOK SIKINTILAR ÇEKMİŞTİR”

Tüm bu adımlar atılırken tek ölçünün milletin talep ve beklentilerine uygun bir biçimde milli iradenin güçlendirilmesi olduğunu söyleyen Mertol, Türkiye’nin geçmişte bu konuda çok sıkıntı çektiğini söyledi.

Mertol, “OHAL kararnameleri milletimizin ortaya koyduğu bu birlik ve beraberlik ruhuna, asalet ve ferasetine uygun bir çerçevede çıkarılmalıdır. Başka bir ifadeyle, tüm bu adımlar atılırken tek ölçü, milletin talep ve beklentilerine uygun biçimde milli iradenin güçlendirilmesi olmalıdır. Zira, Türkiye geçmişte yeterince düşünülmeden, üzerinde yeterince durulmadan günlük yaklaşımlarla çıkarılmış kanun ve düzenlemelerden çok sıkıntılar çekmiştir.”

“TERÖR BELASI DA YENİDEN HORTLADI”

15 Temmuz darbe girişiminin ardından bu durumdan istifade etmeye kalkan PKK terör örgütünün  yeniden hortladığını söyleyen Mertol, bu duruma tepkisini şöyle dile getirdi:

“Maalesef 15 Temmuz gecesi yaşadığımız ihanetin şaşkınlığını, şehitlerimizin acısını bütün ağırlığıyla yüreğimizde hissederken, fırsattan istifade, terör belası da yeniden hortladı. Diyarbakır, Hakkari, Şırnak, Cizre derken artık bu alçak saldırıların haberleri Giresun’dan, Trabzon’dan, Ordu’dan da gelmeye başladı. Bütün bunlar gösteriyor ki, Türkiye hem içeriden hem dışarıdan korkunç bir kuşatmanın altındadır. Darbecisi, cuntacısı, teröristi, canlı bombacısı hep aynı karanlık mihraklar tarafından yönlendirilmekte ve aynı karanlık hedefe hizmet etmektedir.”

“ŞİMDİ ASIL HEDEFLERİ TÜRKİYE”

Küresel emperyalizmin Büyük Ortadoğu Projesi'ni adım adım uyguladığını savunan Mertol, “Irak’ta hedeflerine ulaştılar. Libya’da, Suriye’de, Yemen’de hedeflerine ulaştılar. Şimdi asıl hedefleri, nihai hedefleri olan Türkiye’dir. Cuntacılar eliyle yapamadıklarını şimdi terörü, yeniden hortlatarak, Güneydoğu’ dan sonra Karadeniz’e yayarak gerçekleştirmeye çalışıyor. Bu yüzden büyük fotoğrafı iyi görmek lazım.”

“MİLLİ İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILMALI”

Hem iç hem de dış politikada topyekün yeni bir anlayışın benimsenmesi gerektiğini söyleyen Mertol, biran önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde “Milli İstişare Toplantısı” gerçekleştirmesi gerektiğini söyledi.

“Bizim bizden başka bir dostumuz yoktur” diyen Mertol, 15 Temmuz darbe girişiminin güzel başlangıçların fırsatı olarak görülmesi gerektiğini söyledi.


Haber; C. ÜSTÜNER