Aşısızlara yönelik zorunlulukların kapsamı genişliyor. Son olarak aşısız çalışanlar için yeni bir karar alındı.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işverenlerin işçilerinden isteyeceği PCR testi ve işçilerini COVİD-19 riskleri ve tedbirleri konusunda bilgilendirmesini içeren yazıyı 81 il valiliğine gönderdi.

Bakanlık, 6 Eylül itibariyle işverenlerin işçilerden haftada bir kez zorunlu PCR testi isteyebileceğini duyurdu. Yazıda işverenlerin COVID-19 aşısı tamamlanmamış işçilerini yazılı olarak ayrıca bilgilendirmesi istendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "COVİD-19 aşısı olmayan işçilerden 6 Eylül itibarıyla iş yeri veya işveren tarafından zorunlu olarak haftada bir kez PCR testi istenebilecek." denildi. Uygulamanın başlamasının ardından aşı olmayan işçiler haftada bir kez negatif PCR testini çalıştıkları kuruma ibraz etmek zorunda olacak.

Okulların başlayacağı 6 Eylül itibariyle sinema, tiyatro, konser gibi kalabalık alanlarda bulunmak isteyen, şehirlerarası toplu taşıma aracıyla seyahat etmek isteyen ancak aşı olmayan vatandaşlar da zorunlu PCR testine tabi tutulacak. Servis şoförü, öğretmen, kantin sorumlusu, hademe vb. gibi okul hizmetlerinde çalışan ancak aşı olmayan tüm personeller de haftada iki kez teste girecek.